VALIKKO

Keskustori.fi

Pauliina Aladin tuo tanssin ihmisten luo

Tanssivirtaa Tanssitaiteilija 2013 elää unelmaansa: tekee omaa taidetta, asuu Tampereella ja keikkailee Berliinissä.

Kuka? Pauliina Aladin, tanssitaiteilija.

Miksi? Tanssivirtaa Tanssitaiteilija 2013. Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalilla 16.–21.4. nähdään Aladinin tanssiteokset Tuulipukudisko ja Kirvesvartta.

Tanssitausta? Kerimäellä syntynyt Aladin aloitti balettiharrastuksen noin 5-vuotiaana Savonlinnassa. Valmistui Kuopion musiikki- ja tanssilukiosta ja tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta vuonna 2005. Tällä hetkellä tanssinopettajana Elwa Molinin Tanssiin kutsu -tanssikoulussa sekä Oriveden kansalaisopistossa.

Onneksi olkoon, olet tämän vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilija. Miltä tuntui, kun sait kuulla valinnasta?

– Hienolta! Yllätyin, että mun juttu ja työtekoni on huomattu. Tuntui tosi hyvältä.

Tanssivirtaa-nykytanssifestivaalilla astut taiteen kanssa ulos teatteritilasta. Tanssit muiden tanssijoiden kanssa Tuulipukudiskoa keskustassa joka päivä ja sunnuntaina esität Kirvesvartta-teoksesi Designtorilla Pakkahuoneella. Kerrotko näistä?

– Haluan tuoda tanssitaidetta sinne, missä sitä ei ole aikaisemmin nähty. Kirvesvartta olen esittänyt aikaisemmin galleriatilassa, ja se oli tosi mielenkiintoista.

– Tuulipukudiskon olen tuonut aikaisemmin Berliiniin ja Helsinkiin. Tuulipukudisko toi aluksi väriä Pasilan harmaille kaduille Itä-Pasila Iskuun! -hankkeen toimesta. Tuulipuvut ja tanssi saavat hymyn katsojien huulille. Myös Berliinissä se vetosi saksalaisiin.

Tuulipukudiskoa tanssivat Milka Laakso (vas.), Lotta Kaarla ja Pauliina Aladin. Kuva: Anni Porrasmäki.

Minne muualle olet vienyt tanssia teatteritilasta? Minne haluaisit sitä viedä?

– Pääkaupunkiseudulla Myrskyryhmän kanssa olemme vieneet työpajojen kautta tanssia vanhusten hoitokoteihin. Tanssia ei tuputeta, vaan siihen osallistuminen on vapaaehtoista. Se tuo arkeen vaihtelua. Sitä haluaisin jatkaa ja viedä tanssia myös päiväkoteihin eli elinkaaren toiseen päähän.

Tanssi on vienyt sinua paljon myös ulkomaille. Minne kaikkialle?

– Aika pian tanssinopettajaksi valmistumisen jälkeen muutin New Yorkiin muutamaksi vuodeksi. Siellä tein paljon yhteistyötä koreografioiden ja muusikoiden kanssa, kuten Philippa Kaye Companyn ja muusikko-duo Amir Khosrowpourin ja Dave Broomen kanssa.

– Sitten tunsin kotimaan kutsun ja tulin ensin Vaasaan ja sitten Helsinkiin, missä tein yhteistyötä muun muassa Marzi Nymanin, Jaska Lukkarisen ja Linda Prihan kanssa. Nyt tammikuussa muutin Tampereelle asuttuani Berliinissä vuoden verran.

– Tampere tuntuu hyvältä paikalta asua. Kesäkuussa menen taas Berliiniin esittämään Kirvesvartta-teostani (kuva alla). Ehkä on mahdollista asua monessa paikassa samaan aikaan.

Kuva: Venla Helenius.

Millainen on mielestäsi tanssin asema Suomessa?

– Suomessa tehdään tosi hyvää nykytanssia ja uutta tanssia, täällä on hyviä koreografeja ja tehdään paljon yhteistyötä muusikoiden ja tanssijoiden kanssa. Helsingissä on edelleen paljon vetovoimaa, ja siellä on tiloja ja tilaisuuksia tanssille. Itse haluan olla siellä, missä tanssilla ei ole vielä niin hirveästi jalansijaa.

Mistä haaveilet?

– Haaveilen, että saan tällä hetkellä tilaisuuksia tehdä omaa taidetta ja saan olla niissä paikoissa, mitä rakastan. Nyt saan olla sekä Berliinissä että Tampereella ja tehdä omaa taidetta. Haaveeni toteutuu koko ajan.

Katso video Tuulipukudiskosta

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.04.2013 19:32

ETSI SIVUILTA

KULTTUURIKASVOT | 2013

Isojen biisien mies

Olli Lindholm äänitti alkukesästä joululevyn muovikuusen inspiroimana. Ensi vuonna tulee myös Yöltä uusi levy.

Ikuinen maalaispoika

Mikko Alatalo julkaisi kantrilevyn.

Vakava, ihana harrastus: Teatterinjohtajana Merja Kurkinen toteuttaa unohdettua intohimoaan

Tamperelainen harrastajateatteri Eliisa-teatteri keksi toimivan konseptin. Se esittää vanhoja näytelmiä sen ajan miljöössä.

Pauliina Aladin tuo tanssin ihmisten luo

Tanssivirtaa Tanssitaiteilija 2013 elää unelmaansa: tekee omaa taidetta, asuu Tampereella ja keikkailee Berliinissä.

Juha Junttu ja musiikin taianomaiset hetket

Kaksi levyä: The Body II ja soololevy Mr. Rock´n´Roll.

Artistin matkassa: Seikkailunhalu vie Juha Junttua uusiin haasteisiin

Nyt on musiikin vuoro: Juha Junttu julkaisi kaksi levyä kerralla.