VALIKKO

Keskustori.fi

Isojen biisien mies

Olli Lindholm äänitti alkukesästä joululevyn muovikuusen inspiroimana. Ensi vuonna tulee myös Yöltä uusi levy.

Se oli vuosi 1981, kun Yö-yhtye syntyi. Olli Lindholm on aina ollut bändin solisti, ja meno vain jatkuu ja palo musiikkiin roihuaa.

Mikä on salaisuutesi, Olli Lindholm?

– Täytyyhän tästä hommasta aika paljon tykätä. Olen 49-vuotias melkein kuuro laulaja, mihin pääsisin töihin. Viisaampaa, että teen tätä, mitä osaan, kiteyttää Lindholm.

– Olen saanut tehdä kappaleita, joilla on jotakin merkitystä. Se, että saa antaa kuulijalle tunne-elämyksiä, ne on hienoja hetkiä ja hyvin palkitsevaa.

Kappaleet koskettavat, ja yleisön reaktion näkeminen tekee vaikutuksen solistiinkin ja nostaa tunteita pintaan kesken laulamisen. Näin kävi monta kertaa muun muassa Särkyvää-kappaleen kohdalla.

– Tajusin, miten iso biisi se on. Yleisö oli ihan myytynä siitä kappaleesta.

Lindholm on saanut tehdä paljon muitakin isoja kappaleita, kuten Ihmisen poika Juicen kanssa. Kyseistä kappaletta soitetaan paljon ristiäisissä ja Pettävällä jäällä -biisiä soitetaan häissä.

– Ne ovat enemmän kuin hittejä, koska ovat jääneet elämään.

Yö lähtee lokakuussa 2014 konserttikiertueelle ja sitä ennen saman vuoden syyskuussa tulee uusi levy ulos.

– Nyt pitäisi ruveta tekemään ja kokoamaan uusia lauluja.

Oma joululevy on tulossa marraskuussa. Levylle tulee 14 Vexi Salmen sanoittamaa kappaletta. Sävellysten takaa löytyy muun muassa Mariska sekä Paula Vesala.

– Olihan se aika outo tunnelma, kun äänitimme joululevyä studiossa touko-kesäkuussa. Meillä oli siellä muovikuusi ja söimme pipareita.

Kuva: Harri Hinkka.

Yö palaa kesätauolta keikkalavoille 20. syyskuuta. Silloin bändi nostaa tunnelman kattoon Ikaalisissa. Tampereen lavoilla Yötä ei näillä näkymin nähdä tänä syksynä.

Musiikkiteatteri Palatsissa pääsee kuulemaan Yön kappaleita Ihan Tuuliajolla -musikaalissa, joka saa ensi-iltansa 15. tammikuuta 2014. Biisejä tulkitsee musikaalissa Miro Honkanen. Musikaalin suojelijoina toimivat Epe Helenius ja Olli Lindholm.

Musikaali kertoo Tuuliajolla-kiertueesta, joita oli 1980-luvulla viisi kappaletta. Kiertueeseen kuului joukko rock-konsertteja Saimaan rantakaupungeissa ja yhtyeet purjehtivat sisävesilaivalla kaupungista toiseen. Myös Yö on ollut mukana kiertueella.

Olli Lindholm muistelee kyseistä aikaa ja kertoo, että hän jätti laivan kesken kiertueen ja siirtyi roudareiden bussiin. Alkoholi kuului kuvioihin, eikä nuori mies pärjännyt menossa mukana. Keikat tietysti hoidettiin loppuun asti.

– Olin vasta 20-vuotias poika. Ei se ollut kenenkään vika, että lähdin. Kaikki oli siellä vaan paljon kokeneempia. Silloin en osannut ottaa, ja nyt en ota lainkaan.

Jaa

Viimeksi päivitetty 27.08.2013 18:17

ETSI SIVUILTA

KULTTUURIKASVOT | 2013

Isojen biisien mies

Olli Lindholm äänitti alkukesästä joululevyn muovikuusen inspiroimana. Ensi vuonna tulee myös Yöltä uusi levy.

Ikuinen maalaispoika

Mikko Alatalo julkaisi kantrilevyn.

Vakava, ihana harrastus: Teatterinjohtajana Merja Kurkinen toteuttaa unohdettua intohimoaan

Tamperelainen harrastajateatteri Eliisa-teatteri keksi toimivan konseptin. Se esittää vanhoja näytelmiä sen ajan miljöössä.

Pauliina Aladin tuo tanssin ihmisten luo

Tanssivirtaa Tanssitaiteilija 2013 elää unelmaansa: tekee omaa taidetta, asuu Tampereella ja keikkailee Berliinissä.

Juha Junttu ja musiikin taianomaiset hetket

Kaksi levyä: The Body II ja soololevy Mr. Rock´n´Roll.

Artistin matkassa: Seikkailunhalu vie Juha Junttua uusiin haasteisiin

Nyt on musiikin vuoro: Juha Junttu julkaisi kaksi levyä kerralla.