VALIKKO

Keskustori.fi

TTT Kellariteatteri: Sotta Pyttynen

Kuva: Petri Kovalainen.

Sotta Pyttynen on lapsenkokoista teatteria. Kertomus nelivuotiaasta Iirasta ja hänen isoisästään Sotasta ottaa lapsen mukaansa esityksen alusta asti. Lapsi saa osallistua juuri sopivan pikkaisen ja näin esitys imaisee heti mukanaansa. Sotta Pyttynen on sopiva vaikkapa lapsen ensimmäiseksi teatterikokemukseksi. Kesto on sopiva ja Kellariteatteri on paikkana lapsiystävällinen.

Esityksessä lapsi tykkää siitä, kun Sotan kotona saa elää ihan miten tahtoo. Perunat löytyvät kastelukannusta ja tiskiharjasta tehdään haarukka. Kuusivuotiaasta kaikista parasta on se, kun sisällä pelataan palloa ja tavarat hajoaa. Nelivuotias arvosti eniten vanhaa kunnon pieruhuumoria. Molempia nauratti parhaan kesäteatterihengen mukainen mekastus.

Äiti tykkäsi siitä, että asioita ei esitetty mustavalkoisesti vaan hauskasti vuoropuhelua käyden ja siitä, että äänimaailma oli muutakin kuin mekastusta. Niin ja siitä, kuinka kivasti näytelmään oli saatu kirjoitettua nelivuotias kaikkivaltias ihanuuksineen ja hankaluuksineen. Osui ja upposi.

LUE HAASTATTELU: Sotta Pyttynen tekee kaiken nurinpäin ja höpsösti

Tampereen Työväen Teatteri

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:30

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat