Keskustori.fi

TTT | Mielensäpahoittaja ja poika

Kuva: Petri Kovalainen.

– Kyllä mää niin mieleni pahoitin, sanoo mielensäpahoittaja (Esko Roine) vähän kaikesta.

Hän on tutunoloinen mies, yksinäinen ja surumielinen omin käsin tehdyssä talossaan. Lapset asuvat kaukana, emäntä on hoitokodissa ja ainoa ystävä on kuollut.

Tampereen Työväen Teatterin Mielensäpahoittaja ja poika pohjautuu suomalaisten rakastamiin Tuomas Kyrön teoksiin ja kirjailijan Helsingin Sanomissa julkaistuihin teksteihin. Se on supisuomalainen, kotoisa, mustan huumorin värittämä komedia tärkeistä asioista ja siitä, miten kaikki oli ennen paremmin.

Silloin, kun kaikki oli entistä, eikä etnistä – toisin kuin nykyään, kun gotleriinkin ”lisätään lightia” ja ”siigeri” on tehty ties mistä vihreistä kuulista... Ajasta, jolloin TV2 oli ainoa oikea kanava ja jokainen tiesi, mikä on Ajankohtainen kakkonen ja kuka on Maarit Tastula.

Kyllä sitä niin mielensä voisi pahoittaa, kun vakaville asioille nauretaan – ja katsomossa nauru raikui – mutta minkäs teet, kun mielensäpahoittaja on suomalainen perusmies ja jutut niin tuttuja, niin usein elämän aikana rakkaidenkin suusta kuultuja.

Siitä ei valiteta, jos makaa kolme vuorokautta kylmällä saunan lattialla kompuroituaan portaissa – mutta kun joutuu iso mies sen jälkeen sairaalassa sorsaan pissimään, niin kyllä siinä mielensä pahoittaa.

TTT:n näytelmän on dramatisoinut Seija Holma. Sovituksessa on mukana myös Mielensäpahoittajan aikuinen poika (Aimo Räsänen). Marika Vapaavuoren ohjauksesta syntyy, paitsi suomalaisia perinneruokia valkoviinisinisimpukoiden sijaan, myös maistuva keitos johon ei muuta tarvita kuin kaksi mestarinäyttelijää lavalla esittämässä ennemminkin kahta monologia kuin yhtä dialogia.

Kyllä en siitä sittenkään mieltäni pahoittanut, toteaa entinen turkulainen. 

LUE MYÖS: Poikaa näyttelevä Aimo Räsänen kertoo, että komedian kauniit hetket ovat liikuttaneet häntä.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat

loka 16, 2016

Keho äänen syleilyssä

syys 09, 2016

Vielä yksi elämä

syys 07, 2016

Ystävyyden ylistys

syys 04, 2016

Yksinkertaisesti paras!

syys 03, 2016

Lumoavan ihana ja hauska

elo 31, 2016

Riipaiseva musikaali

elo 31, 2016

Tiikeri ja pupunen

tammi 29, 2016

TTT | Niin kuin taivaassa

tammi 28, 2016

TT | Päätepysäkki

tammi 21, 2016

TTT | Papparaisen uni

tammi 20, 2016

TTT | Lada