VALIKKO

Keskustori.fi

TT | Hamlet

 

Risto Korhonen (vas.), Heikki Kinnunen ja Tomi Alatalo (Hamlet). Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Klassikkokammoisten ei tarvitse kiertää Tampereen Teatterin Hamlet-versiota kaukaa. Tarjolla on laatuunkäypä tulkinta ikuisista aiheista: rakkaudesta, väkivallasta, vallanhimosta ja yksittäisen ihmisen ahdingosta mahdottoman edessä.

Hamlet lienee Shakespearen esitetyin ja tulkituin näytelmä. Tampereen Hamlet esittäytyy mustanpuhuvana, Eeva-Liisa Mannerin kääntämää tekstiä kunnioittavana versiona. 

Hamletin isä vaatii haudan takaa itselleen oikeutta ja kostoa. TT:n versiossa Tomi Alatalon esittämästä Hamletista kuoriutuu väkivaltaan kykenevä epävakaa riiviö, joka hakee totuutta itseään säästämättä.

Tampereen Hamlet on sijoitettu ajattomaan aikaan, eräänlaiseen aikaikkunaan, josta aukeaa visuaalisesti ja äänellisesti hieno maisema. Mikko Viherjuuren ohjauksessa on panostettu  myös fyysiseen näyttelemiseen:  loppuhuipentumana nähdään hiuksianostattava miekkailukohtaus.  

Klassikoissa on voimaa. Ensi-illan yleisö oli selvästi sitä mieltä, että Tampereen satavuotias teatteritalo saa Hamletista hyvän lähdön juhlavuoteensa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat