VALIKKO

Keskustori.fi

Tyttö, jota kukaan ei koskaan rakastanut

 

Etualalla Armi Toivanen, takana Eriikka Väliahde. Kuva Petri Kovalainen.

Prinsessa

Rooleissa Armi Toivanen (Prinsessa), Ilkka Koivula (Johan Grotenfelt), Eriikka Väliahde, Jari Ahola, Laura Alajääski, Kristiina Hakovirta, Mika Honkanen, Janne Kallioniemi, Vesa Kietäväinen, Jari Leppänen, Jyrki Mänttäri ja Jaana Oravisto
Kä­si­kir­joi­tus Arto Ha­lo­nen ja Pirjo Toik­ka
Oh­jaus Arto Ha­lo­nen
Apu­lai­soh­jaus ja ko­reo­gra­fia Reija Wäre
Musiik­ki Tuo­mas Kan­te­li­nen
Ka­pel­li­mes­ta­ri, musiik­ki­dra­ma­tur­gia ja so­vi­tus Eeva Kontu/Tony Sik­ström
La­vas­tus­suun­nit­te­lu Teppo Jär­vi­nen
Pu­kusuun­nit­te­lu Jaana Aro
Va­lo­suun­nit­te­lu Timo Al­ha­nen
Ää­ni­suun­nit­te­lu Kalle Ny­torp
Tanssijat Hanna Rajantie, Taru Miettinen, Haza Hajipoori, Sanna Hento, Tuovi Rantanen, Katariina Lantto, Hanna Kaskela, Jukka Nylund, Markku Nenonen, Sami Vartiainen, Jukka Kontusalmi, Jani Rasimus, Petri Eqvist ja Saku Mäkelä
Kantaesitys 5.9.2013 Tampeeen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä


MUSIKAALIN JÄLKEEN
lähdetään iloisella mielellä jatkamaan iltaa kotiin tai kaupungille, koska musikaalin tehtävä on viihdyttää – eikö vain? Tampereen Työväenteatterin Prinsessa koskettaa katsojaa eri tavalla, koska sen tarina on totta. Anna Lappalainen (1896–1988) on oikea ihminen, hän oli 50 vuoden ajan potilaana Kellokosken sairaalassa Tuusulassa.

Dokumentaarinen tausta vainoaa katsojaa koko ajan. Se pakottaa kysymään, kuinka raakaa elämä on mielisairaaloissamme ollut. Ja vielä pahempaa: onko se yhä? Prinsessan perusasetelma ei jätä rauhaan, kun ajan pimeällä valtatiellä kotiin ensi-illan jälkeen. Miksi toinen selviää, kun vanhemmat hylkäävät lapsena? Mutta toisen mieli särkyy?

Pääroolin esittäjän Armi Toivasen ei tarvitse koskaan enää murehtia, onko hän uskottava näyttelijä koomisten sannaraipejen jälkeen. Parempaa valintaa Prinsessan rooliin on vaikea kuvitella. Eriikka Väliahde laulaa niin kauniisti, että häntä olisi voinut kuunnella aamuun astii. Tanssijat ja lavasteet elävät omaa, puhdasta elekieltään tarinan tukena luontevasti ja kauniisti.

Kun käännän auton kotipihaan, istun hetken hiljaa ratin takana. Ymmärrän ehkä tärkeimmän: Prinsessa oli hyvä ihminen, joka halusi ja jaksoi auttaa ja ilahduttaa muita, vaikka kukaan ei häntä koskaan rakastanut.

Tampereen Työväen Teatteriin

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat