VALIKKO

Keskustori.fi

MUSIIKKITEATTERI PALATSI | Laulavat sadepisarat

Kuvassa Tommi Soidinmäki, Laura Virtala ja Satu Silvo. Kuvaaja: Raisa Taurinka.

Laulavat sadepisarat

Rooleissa Tommi Soidinmäki (Don Lockwood), Satu Silvo (Lina Lamont), Laura Virtala (Kathy Selden), Miro Honkanen (Cosmo Brown), Ari Myllyselkä, Ninni Martikainen
Tanssijat, steppaajat Antti Niskanen, Tiina Lampinen, Ninni Martikainen
Pikkupoika/tanssija Isabella Lairikko
Käsikirjoitus Betty Comden ja Adolph Green
Sävellys Nacio Herb Brown ja Arthur Freed
Ohjaus Petri Lairikko
Pukusuunnittelu Kaija Serpenttiini
Kantaesitys 18.9.2013 Musiikkiteatteri Palatsissa Tampereella

SIITÄ LÄHTIEN kun Gene Kelly kajautti Singin´in the rain -musikaalin tunnussävelet elokuvayleisön sydämiin vuonna 1952, kaikkia Don Lockwoodin rooliin uskaltautuneita on väistämättä vertailtu suureen esikuvaansa. Tommi Soidinmäellä ei ole tässä joukossa mitään hävettävää.

Mies osaa laulaa, näytellä, stepata ja hurmata salskealla ulkonäöllään. Kun lisätukea tulee vielä Miro Honkasen muikeasti tulkitsemasta Cosmo Brownin hahmosta, Musiikkiteatteri Palatsin 5-vuotisjuhlaesitys lunastaa paikkansa kaupungin musikaalitarjonnassa.

Loistavaa Satu Silvoa olisi toivonut näkevänsä lavalla enemmänkin. Musikaalin käsikirjoitus vain rajaa henkilökohtaisesta kurkunpääongelmasta kärsivän mykkäfilminäyttelijä Lina Lamontin hahmon ikävästi tämän sivuosaan. Vasta toisen näytöksen puolivälissä yleisö saa odotukselleen täyttymyksen, kun Satu päästetään todella irti mainiossa soolonumerossa.

Palatsin näyttämökuva on parhaimmillaan hyvin värikästä, eläväistä ja 1920-luvun lopun glamouria hehkuvaa. Ohjauksessa vois olla malttia enemmänkin; nyt monet kohtaukset kuljetaan läpi ikään kuin pikakelauksella ja ronskisti ylinäytellen. Hienot tanssinumerot, mykkäfilmiparodiat ja englanniksi laulettu loppukohtaus nostavat onneksi tunnelmaa sopivasti.

Lopuksi pikku vinkki Palatsiteatterille: äänentoistossa kaikkia nuppeja ei tarvitse säätää kaakkoon, se tappaa musiikista nyanssit ja tekee monista puherepliikeistä ikävää huutamista. Esityksellä tuntuu olevan vähän sama ongelma äänen kanssa kuin musikaalin taustatarinallakin eli ”vanhan kaartin” näyttelijöiden sopeutumisella äänifilmin tuloon: omaa äänentuottoa ei yllättäen osatakaan hallita. 

Musiikkiteatteri Palatsi

Jaa

Viimeksi päivitetty 27.08.2014 19:14

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat