VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Ihmisellinen mies

Mikko Nousiainen (edessä), Auvo Vihro ja Aimo Räsänen näyttelevät myös jouluisissa tunnelmissa. Kuva Kari Sunnari.

Ihmisellinen mies

Rooleissa Auvo Vihro, Raine Kukki, Jaana Oravisto, Mikko Nousiainen, Petra Karjalainen, Emmi Kaislakari, Jari Ahola, Miia Selin, Aimo Räsänen, Tuire Salenius
Kä­si­kir­joi­tus ja oh­jaus Sirk­ku Pel­to­la
La­vas­tus­suun­nit­te­lu Hannu Lind­holm
Pu­kusuun­nit­te­lu Tel­ler­vo Hel­mi­nen
Valo-, vi­deo- ja ää­ni­suun­nit­te­lu Kyös­ti Kal­lio
Kantaesitys 25.9.2013 Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa

VOI, KUINKA Raine Kukkian (Auvo Vihro) vaatimattomuus, anteeksipyytävä olemus ja kiltteys välillä niin ärsytti kuin ihastutti minua. Välillä säälinkin häntä. Kuitenkin minusta tuntui siltä, että tämä 60-vuotias tomaattien viljelyä rakastava, kaiken menettänyt mies oli sinut itsensä kanssa ja onnellinen. Ainakin häneltä löytyi positiivisuutta ja luottavaisuutta elämään.

Sirkku Peltolan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä tämä ihmisellinen mies menettää lähes kaiken: kodin, avioliiton, työn ja juuri tuon tomaattien viljelyn. Raine Kukkia antaa muutosten tuulten puhaltaa ja kuljettaa hänet toiseen kaupunkiin, uusien haasteiden ja ihmisten pariin.

Kukkian ympärille nivoutuu kahdeksan kiehtovaa ihmiskohtaloa, jotka ovat tavallaan niin tuttuja ja samaistuttavia. Jokaisella on omat solmunsa ja patoutuneita tunteita. Miten yksinäisiltä he vaikuttivatkaan. Kaiken keskellä avulias, melkein kuin enkeli, Raine Kukkia, joka todellakin vaikutti kaikkiin ja kaikkeen.

Näyttelijät olivat aivan loistavia ja toivat lavalle hyvin intensiivisen tunnelman. Osaisinpa kuvailla paremmin tuota tunnelmaa, se on vain koettava itse. Näytelmässä välillä herkistyin, mutta sain myös nauraa paljon. Varsinkin Kalevi Kärpänen (Aimo Räsänen) on mies, jota on vaikea unohtaa.

Näytelmän intensiivistä tunnelmaa lisäsi vielä pieni Kellariteatteri, missä näyttelijät ja katsojat pääsevät hyvin lähelle toisiaan. Hannu Lindholmin lavastus oli kiehtova. Myös musiikki istui hyvin esitykseen.

Ihmisellinen mies on kaunis, herkkä ja koskettava tarina. Niin kuin ohimennen kuulin esityksen jälkeen: Sanattomaksi veti.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat