VALIKKO

Keskustori.fi

TT | Lokki

Kuva: Mika Hiltunen.

Rooleissa Inkeri Mertanen, Jussi-Pekka Parviainen, Kake Aunesneva, Maruska Verona, Markku Thure, Tuija Ernamo, Anna Ackerman, Risto Korhonen, Mikko Hänninen, Matti Hakulinen
Kirjoittanut Anton Tšehov
Suomennos Martti Anhava
Ohjaus Samuli Reunanen
Lavastus ja puvut Mikko Saastamoinen
Ensi-ilta 26.9.2013 Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä

Lokki

Suuret tunteet tarvitsevat ympärilleen tilaa, jotta ne voi ymmärtää. Tämän on ymmärtänyt Samuli Reunanen, kun hän on ohjannut Anton Tšehovin Lokin Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämölle. Kaikki muu on maltettu pitää yksinkertaisena, ja tekstille on annettu tilaa täyttää näyttämö.

Aluksi kestää hetken päästä sisään pitkiä pohdintoja sisältävään esitykseen, mutta eihän katsoja odotakaan pääsevänsä helpoilla nauruilla, kun hän menee katsomaan klassikkoa. Toisella puoliajalla esitys lähtee lentoon. Samalla kun Maruska Veronan hienosti esittämä Nina Mihailovna menettää oman kykynsä lentää, hän nostaa esityksen ilmaan. Niin ikään Anna Ackerman Mašana ja Jussi-Pekka Parviainen Konstantin Gavrilovitšina ansaitsevat erityismaininnan pakahtuvien tunteiden tulkkeina. Sanoisinkin, että tässä esityksessä nuoret näyttelijät pääsivät näyttämään taitonsa.

Erityismaininnat haluan kuitenkin antaa Mikko Saastamoisen lavastukselle ja esityksen musiikille. Molemmat näistä yhdessä ja erikseen antoivat Lokille sen viimeisen silauksen, joka teki teatterikokemuksesta täyden.

Tampereen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat