VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | The Addams Family

Mortician (Eriikka Väliahde) viiltävän kylmä katse tehoaa hänen puolisoonsa Gomeziin (Puntti Valtonen) eikä intohimoakaan puutu. Takana tanssii Adamsin perheen kuopus Pugsley (Jukka Nylund) ja ensirakkauden kohdannut Wednesday (Laura Alajääski). Kuva: Teppo Järvinen.

The Addams Family

Rooleissa Puntti Valtonen, Eriikka Väliahde, Laura Alajääski, Jukka Nylund, Matti Pussinen-Eloranta, Samuli Muje, Minna Hokkanen, Mika Honkanen, Juha-Matti Koskela, Sami Eerolai
Kä­si­kir­joi­tus Marshall Brickman, Rick Elice
Musiikki ja sanoitukset Andrew Lippa
Suomennos Tiina Puumalainen ja Ilpo Tiihonen (laulut)
Ohjaus Tiina Puumalainen
Visuaalinen suunnittelu Teppo Järvinen
Kapellimestari Pekka Siistonen
Koreografi Osku Heiskanen
Valosuunnittelu Juha Haapasalo
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Tanssijat Joel Alalantela, Emmi Kallioniemi, Laura Kontoniemi, Jukka Wennström 
Kantaesitys 4.10.2013 Tampereen Työväen Teatterin Vanhalla päänäyttämöllä

NÄIN JA KOIN kamalan ihanan esityksen, joka viihdytti minua alusta loppuun asti.The Addams Family sai Suomen kantaesityksenä Vanhalla päänäyttämöllä Tampereen Työväen Teatterissa. 

The Addams Family lienee monille tuttu. Adamsin perheen isä on amerikkalainen sarjakuvapiirtäjä Charles Addams. Perheestä on tehty sarjakuvien lisäksi muun muassa TV-sarjaa, Hollywood-elokuvia ja Broadway-musikaali vuonna 2010, jonka jälkeen Addamsin perhe on matkustanut muun muassa Etelä-Amerikan, Australian ja Aasian näyttämöille. 

Musikaalikomedian tarinasta kerrotaan TTT:n sivulla, että se kulminoituu iltaan, jolloin Wednesdayn herttainen Lucas-ihastus ja hänen järkevät vanhempansa Beineket saapuvat ensi kertaa vieraisille salaperäiseen ja selkäpiitä karmivaan Addamsien taloon.

Tiina Puumalaisen ohjaamassa esityksessä musiikki on saanut vaikutteensa muun muassa tangosta, lattarista ja musikaalin kulta-ajan sävelkielestä. Pidinkin kovasti erilaisista kappaleista, jotka soivat kauniisti. Hienoa, että orkesteri The Graveyard Cowboys oli niin keskeisellä paikkaa ja näkyi näyttämöllä koko ajan. 

Erityisen upeaa kuunneltavaa oli Voice of Finlandistakin tutun Laura Alajääsken (Wednesday) laulut kuin myös upeaäänisen Eriikka Väliahteen (Morticia).

Hahmot olivat ihastuttavia, voisi sanoa jopa kamalan lutuisia. Minua sykähdytti erityisesti hellyyttävä Fester-setä, jota näytteli Samuli Muje. Väliahteen näyttelemä Morticia oli jäätävän tyylikäs kävelytyyleineen. Upeasta puvusta saa kiittää Teppo Järvistä, joka vastasi pukujen lisäksi myös lavastuksesta.

Vanha päänäyttämö sopi hienosti musikaaliin, ja kontakti näyttelijöiden ja yleisön välillä toimi kamalan hienosti.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat