VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Maanalainen armeija iskee jälleen

Suvi-Sini Peltola ja Tommi Raitolehto näyttelevät kumpikin kahdessa eri roolissa. Kuva: Petri Kovalainen.

Maanalainen armeija iskee jälleen

Rooleissa Ola Tuominen, Minna Hokkanen, Tuukka Huttunen, Heidi Kiviharju, Juha-Matti Koskela, Soili Markkanen, Arto Murtonen, Suvi-Sini Peltola, Matti Pussinen-Eloranta, Tommi Raitolehto, Jukka Saikkonen
Kä­si­kir­joi­tus Jeremy Lloyd, David Croft
Suomennos Aino Piirola
Ohjaus Mika Eirtovaara
Lavastus sekä pukusuunnittelu perustuen TV-sarjaan Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu Eero Auvinen
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa
Kantaesitys 17.10.2013 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä

ON SOTA-AIKA ja yksi päivä ranskalaisessa kahvilassa, jonka omistaa René (Ola Tuominen). Päivä alkoi ensin hissukseen, mutta kohta jo sattui ja tapahtui kaikenlaista hullunkuristen sattumien, väärinkäsitysten värittäessä komediaa. Ja vauhtia riitti koko esityksen ajan.

TV-sarjaan perustuva brittikomedia Maanalainen armeija iskee jälleen vie katsojan keskelle vilkasta katukahvilaa toisen maailmansodan aikaisessa Ranskassa. Näyttämöversio syntyi 1980-luvulla. Vuonna 1992 Jeremy Lloyd ja David Croft kirjoittivat uuden käsikirjoituksen, ja komediaa on esitetty niin Iso-Britanniassa kuin maailmalla. Tampereen Työväen Teatterissa nähtävä versio on Aino Piirolan uusi suomennos.

Suurella näyttämöllä muutamassa kohtaa esitystä René kertoo suoraan yleisölle tarinan kulkua, ja ne istuvat hyvin kohtausten väliin. Lavalla nähdään useita huvittavia roolihahmoja. Hauskat aksentit kuuluvat asiaan, kuten kapteeni Bertorellilla (Juha-Matti Koskela) tai upseeri Grabtreella (Tommi Raitolehto). "Tunnistat hänet kyllä, kun hän avaa suunsa". 

Vauhtia oli varmaan myös näyttämön takana erityisesti Suvi-Sini Peltolalla ja Tommi Raitolehdolla, jotka vaihtoivat kahta eri rooliasua tiuhaan tahtiin. Peltola näytteli hienosti hemaisevaa tarjoilijaa kuin jäykähköä Helga Geerhartia. Raitolehto nähtiin niin englantilaisena upseerina kuin Gestapon upseerina, joka on taitava viulisti ja rakastunut Helgaan.

Marjaana Mutanen on suunnitellut lavastuksen ja puvut perustuen TV-sarjaan, ja ne kyllä veivät minut onnistuneesti tunnelmaan.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.03.2014 16:52

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat