Keskustori.fi

TTT | Evita

Kuva: Teppo Järvinen.

Rooleissa Laura Alajääski, Maija Rissanen, Jari Ahola, Juha-Matti Koskela, Mika Honkanen, Ilkka Koivula, Emmi Kaislakari, Vesa Kietäväinen, Lari Halme 
Musiikki Andrew Lloyd Webber
Laulujen sanat Tim Rice
Ohjaus Tiina Puumalainen
Musiikin johto ja sovitus Pekka Siistonen
Koreografia Osku Heiskanen
Lavastussuunnittelu Teppo Järvinen
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Suomennos Mikko Koivusalo
Suomennoksen sovitus Pekka Siistonen ja Tiina Puumalainen
Valosuunnittelu Timo Alhanen
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Yhteistyössä Tanssiteatteri MD
Musiikkiyhteistyössä Bundespopstars Oy/Stone Factory Oy
Kaksoisensi-ilta 3. ja 4.9. Tampereen Työväen Teatteri, Suuri näyttämö

Evita

Taivaalta ammutaan kultaisia seteleitä. Niitä putoaa kaikkien ympärillä istuvien syliin, jalkoihin, olkapäille ja hiuksiin. Ainoastaan minun päälleni ei osu ensimmäistäkään. Se on ihan hyvä.

Olen Tampereen Työväen Teatterin Evita-musikaalin ensi-illassa ja setelit ovat kultapaperia. Ne kuvaavat 1940-luvun aikaa Argentiinassa, jolloin presidentti Juan Perónin köyhistä olosuhteista ponnistaneen vaimon Eva Perónin säätiö jakoi avokätisesti lahjoituksia kansalle valtion kassasta. Tosin säätiön epäiltiin toimivan rahanpesun kulissina ja presidenttiparin oman kirstun kasvattajana, mutta kansa rakasti maan äitiä.

Eva oli maansa historian vaikutusvaltaisin ensimmäinen nainen, avitti naisten äänioikeutta ja kiersi Eurooppaa tarkoituksena parantaa Argentiinan hallituksen ulkosuhteita toisen maailmansodan jälkeisessä maailmassa. Hän oli myrkkyä yläluokalle ja eli makeammin kuin se halusi. Eva nimettiin varapresidentiksi Argentiinan kongressissa sekä kansakunnan henkiseksi johtajaksi ja myös pyhimykseksi. Kesken kaiken hän sairastui syöpään ja kuoli, vain 33-vuotiaana.

Loppu on historiaa. Säveltäjä Sir Andrew Lloyd Webberin ja sanoittaja Sir Tim Ricen Evita sai ensi-iltansa Lontoossa vuonna 1978 ja sitä esitettiin kymmenen vuoden ajan. Sen jälkeen Evitan tarina on tavoittanut miljoonien yleisön ympäri maailmaa. Elokuvaversiossa Evitan roolissa oli itse Madonna.

Tampereen omassa Evitassa on suuren maailman menoa – näyttävät lavasteet, loistava livemusiikki, komea kuoro ja taitavat tanssijat. Maija Rissanen hehkuu Evitana ja mieskolmikko Juan Perón (Ilkka Koivula), Che (Jari Ahola) ja Magaldi (Lari Halme) nostavat karismaattisella laulullaan tunnelman musikaalin loistohetkiin.

Mitä yhtäläisyyksiä Evitan tarinasta voi vetää nykypäivään? Tampereen Evitan käsiohjelman mukaan vaikka tämän: ”Maanosan populismi antaakin aikamme poliittisiin ja nationalistisiin prosesseihin mielenkiintoisen näkökulman... Peronismissa kyseenalaistettiin vallittsevan politiikan käsitteitä ja tapoja... liike onnistui jopa vähentämään köyhyyttä, vaikka monissa kohdin epäonnistunut talouspolitiikka ajoi Argentiinan sittemmin kriiseihin.”

Se siitä setelisateesta.

Tampereen Työväen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2015 16:04

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat

loka 16, 2016

Keho äänen syleilyssä

syys 09, 2016

Vielä yksi elämä

syys 07, 2016

Ystävyyden ylistys

syys 04, 2016

Yksinkertaisesti paras!

syys 03, 2016

Lumoavan ihana ja hauska

elo 31, 2016

Riipaiseva musikaali

elo 31, 2016

Tiikeri ja pupunen

tammi 29, 2016

TTT | Niin kuin taivaassa

tammi 28, 2016

TT | Päätepysäkki

tammi 21, 2016

TTT | Papparaisen uni

tammi 20, 2016

TTT | Lada