Keskustori.fi

TTT | Papparaisen uni

Kuvassa Esko Roine, Tuire Salenius ja Tuukka Huttunen. Kuva: Kari Sunnari.

Rooleissa Tuire Salenius, Esko Roine, Maija Koivisto, Tuukka Huttunen, Mika Honkanen, Jaana Pesonen, Eeva-Riitta Salo, Jyrki Mänttäri, Miia Selin, Juha-Matti Koskela, Jaana Oravisto
Ohjaus Sirkku Peltola
Lavastuksen suunnittelu Hannu Lindholm
Pukusuunnittelu Matti Seppänen
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Video- ja äänisuunnittelu Kyösti Kallio
Ensi-ilta 21.1.2016 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Papparaisen uni

Kun ulkona on yli 20 astetta pakkasta ja näyttämöllä kaiketi kahta kylmempi, tarvitaan kunnon soppa lämmittämään tunnelmaa. Siihen riittää aineksia Sirkku Peltolan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Tampereen Työväen Teatterin näytelmässä Papparaisen uni.

Liemen pohjana on itsensä Fjodor Dostojevskin teos Vanhan ruhtinaan rakkaus, jonka Peltola on dramatisoinut jo kertaalleen 90-luvulla. Tällä kertaa absurdia komediaa maustaa uusi, herkullinen näyttelijäkaarti Tuire Saleniuksen esittämän Maria Aleksandrovna Moskalevan johdattelemana.

Keitoksen maukkain aines on kuitenkin Esko Roineen oivallisesti tähdittämä upporikas Ruhtinas, jonka elinpäivät lienevät luetut. Jokainen voi vain yrittää arvata, minkälainen lopputulos syntyy, kun joukko ahneita äitejä yrittävät saada naitettua nuoret tyttärensä rikkaiksi ruhtinattariksi.

Teatterin sivulle

Jaa