VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Niin kuin taivaassa

Kuva: Kari Sunnari.

Dramatisointi Sofia Aminoff
Suomennos Harri Virtanen
Ohjaus Maarit Pyökäri
Lavastussuunnittelu Teppo Järvinen
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu Eero Auvinen
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa
Kuoron harjoitus Joonas Mikkilä ja Tarja Rantala
Rooleissa: Janne Kallioniemi, Kristiina Hakovirta, Emmi Kaislakari, Petra Karjalainen, Suvi-Sini Peltola, Eriikka Väliahde, Pentti Helin, Vesa Kietäväinen, Jari Leppänen, Samuli Muje, Tommi Raitolehto, Jukka Saikkonen, lisäksi kuorolaisia ja lapsiavustajia
Ensi-ilta: 28.1.2016, Tampereen Työväen Teatteri, Suuri näyttämö

Niin kuin taivaassa

"Maailmankuulu kapellimestari Daniel Dareus saa sydänkohtauksen, joutuu lopettamaan työnsä ja palaa kotiseudulleen. Hän haluaisi vain elää omassa rauhassaan, mutta pian hänet on värvätty johtamaan kirkkokuoroa. Kun kuoro etsii ääntään, löytävät jäsenet myös itsensä ja tajuavat samalla yhteisön voiman. Kaikille kuoron jäsenille tapahtuu jotakin, myös vaikeita ja kipeitä asioita, mutta tämän kokemuksen jälkeen kukaan ei ole entisensä. Rohkeus elää on palannut. Kuorolaulu on voimaannuttanut koko uinuvan kyläyhteisön eloon ja uuteen kukoistukseen."

Ensi-illassa on oma tunnelmansa. Pientä jännitystä väreilee ilmassa, odotukset ovat korkealla. Ensimmäiset 10 minuuttia menevät aina siihen, että yrittää päästä juoneen mukaan ja tutustuu henkilöhahmoihin.

Niin kuin taivaassa on hyvin monikerroksinen näytelmä, hyvän ja pahan kamppailua, rakastumisia, pettymyksiä, väkivaltaa, kiusaamista, kaksinaismoralismia ja anteeksiantoa. Ja paljon musiikkia. Lähes jokaiselle ihmiselle oman elämän peilauskohteita.

Juoni on tyypillinen kasvutarina, tai oikeastaan monta kasvutarinaa rinnakkain. Iloitsin yhden, surin toisen ja tunsin pettymystä kolmannen kanssa. Ilon kyyneleet vuorottelivat vihan ja surun kyynelien kanssa. Kuinka vaikeaa onkaan rakastaa ja antaa toisen rakastaa itseään. Voisi olla hyvin mielenkiintoista katsoa parin kuukauden kuluttua miten näytelmä on kypsynyt.

Viihtyminen teatterissa on hyvin tärkeää. Ja jos siihen päälle saa edes hieman jotain syvällisempää, niin silloin on onnistuttu. Kun pää työstää vielä kotimatkallakin näytelmää ja haluaa keskustella seuralaisen kanssa tuntemuksistaan, ei kokemus ole ollut yhdentekevä. Omakohtainen kokemus perheväkivallasta tai kiusatuksi tulemisesta nousee mieleen samalla kun itku puristaa kurkkua. Siihen heti perään se rakastamisen vaikeus, miten kertoa toiselle: minä rakastan sinua?

Ja muista, kaikki on jo luotu, kaikki musiikki on jo olemassa. Täytyy vain osata kuulla se. Suurin salaisuus on se, että kaikki on jo olemassa!

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru