VALIKKO

Keskustori.fi

Naurettavan jännittävää

TTT | Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus

Uusi päivä -sarjasta tuttu Valtteri Lehtinen näyttelee kaksoisroolissa (vauvana ja Frejana). Vesta-Linnean roolissa nähdään Maija Koivisto (keskellä) ja muissa rooleissa Janne Kallioniemi (vas., Viktor, isäpuoli), Riikka Papunen (Wendla, pikkusisko), Tuukka Huttunen (Paul-Axel, isoveli) ja Minna Hokkanen (Äiti). Valokuva Kari Sunnari.

 

HUH HUH! Lapset kinastelevat, aikuiset torailevat, jättiläisvauva haisee ja äiti näyttää mäyrältä.

Tähän soppaan kun vielä lisätään harhaileva aavelapsi ja mummin sukututkimus, voisi luulla, että näytelmän punainen lanka katoaa.

Kaikki pysyy hienosti kasassa, sillä käsikirjoittaja Tove Appelgren on seitsemän lapsen äiti. Kyllä sillä meriitillä kutoo lastennäytelmän mutkikkaankin juonen. Appelgrenillä on vahva tausta sekä lastenkirjoista että teatterista, eikä tämä voi olla näkymättä lopputuloksessa.

Teatteri Siperian ja Tampereen Työväen Teatterin yhteisproduktiossa toimii niin roolitus, lavastus kuin puvustuskin. Vaikka kaikki kummalliset juonenkäänteet eivät nuorimmille katsojille avautuisikaan, tarjoaa näytelmä tasoja kaikenikäisille.

Maija Koiviston esittämä Vesta-Linnea on yksinäinen kolmasluokkalainen, joka ystävystyy aavelapsen kanssa. Koivistolla on kehonkieli hallussa, hän tekee pienillä eleillä Vesta-Linnea roolinsa uskottavasti. Marika Heiskasen hahmo mykkänä aavelapsena on toteutettu sopivan mystisenä.

Uusi päivä -sarjan hurmurinäyttelijä Valtteri Lehtinen loistaa kaksoisroolissa. Lehtisen venkoilu vauvana on illan hulvattomin anti.

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus

Käsikirjoitus Tove Appelgren
Suomennos Jyrki Kiiskinen
Ohjaus Miika Muranen
Lavastus ja pukusuunnittelu Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Videosuunnittelu Kyösti Kallio ja Tero Koivisto
Äänisuunnittelu Kyösti Kallio
Rooleissa Maija Koivisto, Kristiina Hakovirta, Minna Hokkanen, Tuukka Huttunen, Janne Kallioniemi, Valtteri Lehtinen, Marika Heiskanen, Riikka Papunen
Ensi-ilta 20.9.2016 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru