VALIKKO

Keskustori.fi

Ihan paras kansanmusikaali

 TTT | Kilpakosijat

TÄMÄ NAINEN on voimaannuttavan kansanmusikaalin Kilpakosijoitten sielu, musiikin säveltäjä. Tapasin Sari Kaasisen Tampereen Työväenteatterin Kilpakosijoitten ensi-illan väliajalla (kuva yllä). Keskellä yt-neuvotteluiden maailmaa TTT:n suuri satsaus kansanmusiikkiin on kuin lääkettä: koko tekijäporukka innostui ja sitoutui heti kättelyssä. Näin hän lyhyesti loihi lausumaan.

Kansantansseja en ole pahemmin harrastanut, mutta annoin itseni kuitenkin ymmärtää, että työtä on tehty paljon. Aistin voimakkaita tunteita. Kilpakosijoitten bändi soitti loistavasti. Orkesteri oli fyysisesti esillä lavalla, osallistuvana organismina.

Olen puhallinsoittaja, enkä voinut olla kiinnittämättä huomiota Joonas Tuhkasen työskentelyyn fonissa ja muissa puhaltimissa. Tärkeää ja kokoavaa soittoa. Kymmenen pistettä.

 

Pentti Helin antaa kaikkensa etualalla, taustalla Samuli Muje, Jannastiina Hakala, Noora Koski, Markus Vaara, Inna Tähkänen. (Kuva: Kari Sunnari)

 

VAIMONI TAPASI tutun toimittajan ja yrittäjän musikaalin väliajalla konjakkirivissä. Mies oli vakuuttanut, että kansanmusiikkia hän ei kuuntele ja oli varautunut pakenemaan toisaalle väliajalla. Toisin kävi. Musiikki vei mukanaan.

Päänäyttelijöistä Pentti Helin tanssi enemmän kuin lääkäri määrää ja Petra Karjalainen loisti kosijoiden himon kohteena. Laulut toivat kylmiä väreitä kroppaan, ja sitä tapahtuu vain, kun musiikki todella koskettaa.

Jälleen kerran TTT:n käsiohjelma oli huolella tehty ja jopa etukäteen netissä luettavana, mutta saisi olla responsiivisena, tämmöinen tämä mobiilimaailma on. Matti Wacklin oli haastatellut käsiohjelman tekstiin ohjaaja Tommi Auvista, joka kertoi, että termi "kansanmusikaali" sopisi kaikkiin Kilpakosijoitten kaltaisiin esityksiin. Olen samaa mieltä.

Parhaana suosituksena Kilpakosijoille voin kertoa, että työn raskaan raatama vaimoni ei nukahtanut ensi-illassa. Hieno ehtoo.

 

Kilpakosijat

Pääosissa Pentti Helin, Jari Ahola, Vesa Kietäväinen, Petra Karjalainen, Mika Honkanen, Eriikka Väliahde
Maiju Lassilan koko tuotannosta näytelmäksi kirjoittanut Tommi Auvinen
Ohjaus Tommi Auvinen
Sävellys Sari Kaasinen
Laulujen sanat SKS, Maiju Lassila ja Teija Auvinen
Kapellimestari Joonas Mikkilä
Lavastussuunnittelu Erkki Saarainen
Pukusuunnittelu Jaana Kurttila
Koreografi Jouni Prittinen
Valosuunnittelu Sami Rautaneva
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa
Ensi-ilta 23.9.2016 Tampereen Työväen Teatteri, Suuri näyttämö

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru