VALIKKO

Keskustori.fi

Rakkaus. Se ei koskaan lopu.

TT  I  Tyttö ja varis

Säde (Ritva Jalonen, vas.) tulee yllättäen Armin (Tuija Vuolle) elämään. (Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri)

 

ITKETÄÄN ja nauretaan yhdessä näyttelijöiden kanssa - sellaista on teatteri parhaimmillaan. Tampereen Teatterin Tyttö ja varis on täysosuma. Tämän tajusi myös yleisö. Se palkitsi esityksen seisaallaan taputtaen ja huutaen.

Tuija Vuolle, Ritva Jalonen, Jukka Leisti ja Antti Tiensuu saavat Sirkku Peltolan vahvan tekstin elämään monitasoisesti. Trubaduuri Lotta Jääskelä soittaa hurmaavasti välikkeet ja täydentää näin Anna-Elina Lyytikäisen ohjaaman teoksen.

Harvemmin olen nähnyt sellaista sisääntuloa heti näytelmän alussa kuin minkä Ritva Jalonen tekee. Askeettinen lavastus antaa tilaa näyttelijöiden loistaa, paneutua inhimillisyyden sanomaan. Antti Tiensuun ja Ritva Jalosen roolihahmojen kohtaamiset lavalla ovat liikuttavia, sukupolvien ylittäviä hetkiä, jotka tallentuvat katsojan muistiin ihan viimeistä loppukohtausta myöten.

 

SEURANANI OLLUT sangen kriittinen teatterikatsoja otti väliajalla servetin mukaan nenäliinaksi, syystä. Tyttö ja varis käsittelee monimuotoisia ihmisenä olemisen teemoja: äitiyttä, rakkautta sekä täydellistä yksinäisyyttä.

Tuija Vuolle tekee koskettavan roolin poikansa hylkäämänä äitinä. Mutta rakkaus. Se ei koskaan lopu, ja "ihan olemattomaks asti ei ihminen millään pääse".

 

TEATTERISYKSY näyttää tuottavan yhä parempia ja parempia esityksiä. Tässä hömppäohjelmien maailmassa teatteri voi vaikuttaa suoraan ihmiseen. Se on hienoa! Menkää katsomaan Tyttö ja varis!

 

Tyttö ja varis

Käsikirjoitus: Sirkku Peltola
Ohjaus: Anna-Elina Lyytikäinen
Lavastussuunnittelu: Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu: Mari Pajula
Musiikki: Lotta Jääskelä Valosuunnittelu Tuomas Vartola
Äänisuunnittelu: Simo Savisaari
Rooleissa: Tuija Vuolle, Ritva Jalonen, Jukka Leisti, Antti Tiensuu
Kantaesitys: 6.10.2016 Tampereen Teatteri Frenckell-näyttämö

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru