VALIKKO

Keskustori.fi

Parhaimmat naurut aikoihin

TT | Näytelmä joka menee pieleen

Loistavaa näyttelijäkaartia Matti Hakulinen, Risto Korhonen, Ville Majamaa, Arttu Ratinen, Lari Halme, Pia Piltz. (Kuva: Harri Hinkka)

 

TUNNUSTAN, että olen hiukan varovainen komedioiden suhteen. Mielessäni väijyy usein pelko, ettei hauskaksi mainostettu esitys jostain syystä nauratakaan. Tampereen Teatterin Näytelmä, joka menee pieleen teki kuitenkin sen mitä lupasi: oli todennäköisesti syksyn hauskin ja viihdyttävin!

Pieleen menevä näytelmä alkoi varovasti, pienin hassuin elein ja kompuroinnein, mutta kiihdytti nopeasti täyteen vauhtiin päätyen kirjaimellisesti karmit kaulassa päin seinää. Kukaan ei jarruttanut vaan jokainen näyttämöllä painoi vain lisää kaasua saaden ilmiselvästi voimaa myös toinen toisiltaan. Kenties parhaimmat naurut pitkään aikaan aiheutti Lari Halmeen poliisitarkastaja Carterin kamppailu hajoavissa lavasteissa, eikä samaisen näyttelijän ohjaajahahmo jäänyt juurikaan jälkeen hauskuuttajana.

Pieleen menneen näytelmän parasta antia oli se, että vaikka tavallaan tiesi mitä seuraavaksi tapahtuu, tapahtumat tulivat kuitenkin yllätyksenä. Lavalla koheltaneet Polyteknisen Draamaseuran näyttelijät olivat kaikki hurmaavia ja kiitos siitä kuuluu Tampereen Teatterin loistavalle näyttelijäkaartille. Perinteinen komedia kaksinkertaisine juonirakenteineen (teatteria teatterista) voi kuulostaa vanhanaikaiselle, mutta se toimi käytännössä erinomaisesti. Astuin ulos Tampereen Teatterista kevein askelin ja hyvällä tuulella. Tämä esitys ei mennyt pieleen!

Näytelmä joka menee pieleen

Käsikirjoitus Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields
Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Mika Eirtovaara
Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu Mari Pajula
Rooleissa Lari Halme, Mari Turunen, Pia Piltz, Matti Hakulinen, Ville Majamaa, Risto Korhonen, Arttu Ratinen, Tomi Alatalo
Ensi-ilta 14.10.2016 Tampereen Teatteri, Päänäyttämö

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru