VALIKKO

Keskustori.fi

Keho äänen syleilyssä

 TTT | Ei huono!

Jorma Uotinen kertoo lavalla kiehtovasta elämästään ja tulkitsee vahvasti tuttuja kappaleita, kuten Rakkauden jälkeen. (Kuva: Kari Sunnari.)

 

MIETIN etukäteen, onkohan Ei huono -esitys oikein minun juttuni. En mieti enää. Vaikuttava Jorma Uotinen vei todella unohtumattomalle matkalle Porista Pariisiin.

Vierustoverini sanoja lainatakseni, esitys oli hyvin suunniteltu. Uotinen kertoi hetkiä elämästään huumoria unohtamatta ja höystäen tekstiä omilla tutuilla sanonnoillaan. Kuulimme jopa Ei huono -tangon. Musiikki ja puhe rytmittivät näytelmää. Uotisen elämästä ja hänelle tutuista maisemista heijastetut kuvat ruudulla auttoivat katsojaa pääsemään vielä lähemmäksi taiteilijan monipuolista ja kiehtovaa matkaa. Uotinen lauloi suomeksi, ranskaksi ja englanniksi tuttuja klassikoita. Tässä kohtaa paikallaan ovat myös isot aplodit Trio Avec -bändille.

Uotisen esiintymisessä, laulussa ja äänessä on jotain niin syvää ja koskettavaa voimaa, että se niin sanotusti upposi kehooni. Leijuin jonnekin jo heti ensimmäisessä kappaleessa, kenties Ranskaan. Lähes 20 kappaletta pitivät huolen, että leijuminen jatkui. Esityksessä Uotinen raotti myös rakkauselämäänsä, ja lavalla nähtiin taiteilijan entinen pitkäaikainen kumppani Helena Lindgren. Yhdessä laulettu kappale Where The Wild Roses Grow nosti ihokarvani pystyyn ja sai yleisön taputtamaan hulvattomasti.

Parituntisen musiikkinäytelmän jälkeen olimme vierustoverini kanssa sulaa vahaa; haluamme tulla uudestaan. Ehkäpä Jorma Uotisen laulun ja vahvan karisman lisäksi tämän esityksen salaisuus on se, että tosi tarina kiehtoo. Se ei jätä kylmäksi, koska se on aitoa.

Esityksen jälkeen yleisö osoitti suosiotaan seisaaltaan. Ei huono!

Ei huono!

Käsikirjoitus Taina West
Ohjaus Maarit Pyökäri
Näyttämöllä Jorma Uotinen sekä Trio Avec ja Helena Lindgren
Ensi-ilta 15.10.2016 Tampereen Työväen Teatteri, TTT-Klubi

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru