VALIKKO

Keskustori.fi

Yhdessä, mutta silti niin yksin

 TTT | Kissa kuumalla katolla

Näytelmän pääparia näyttelevät Heidi Kiviharju (Maggie) ja Tuukka Huttunen (Brick). (Kuva: Kari Sunnari.)

"SE, ETTÄ ELÄÄ yhdessä jonkun kanssa, se voi olla yksinäisempää kuin jos eläisi kokonaan yksin – jos se, jota rakastaa, ei rakasta sua”. Näin viisaasti sanoo Maggie (Heidi Kiviharju), ja näytelmän jälkeen tuntui siltä, että tämä piti paikkansa useamman kohdalla tässä esityksessä. Surullista!

TTT kertoo, että Kissa kuumalla katolla on draama perheestä, rakkaudesta ja sen puutteesta sekä valinnoista. Kun kaikkien jännittämän perhejuhlan välienselvittelyt nostavat vaietut salaisuudet ja vaaralliset valheet pintaan, mikään ei jää entiselleen.

Muistan melkein kuin eilisen päivän, kun näin telkkarista elokuvan Kissa kuumalla katolla (Cat on a Hot Tin Roof ) ja sen latautuneen tunnelman päänäyttelijöiden Elizabeth Taylorin ja Paul Newmanin välillä.

Myös Miika Murasen sovittamassa ja ohjaamassa Kissa kuumalla katolla -näytelmässä on läsnä niin sanotusti tunne, että pinnan alla kytee ja kohta räjähtää. Näyttelijäsuoritusten lisäksi väkevät tunteet ja tunnelmat on saatu vangittua käyttämällä erilaisia elementtejä, kuten musiikkia, äänitehosteita, lavasteita ja visuaalisuutta. Kohtauksissa siirrytään tunnelmasta toiseen sujuvasti; katsojana koin välillä kaaosta, tukahduttavaa levottomuutta ja seuraavassa kohtauksessa hiljaisuutta ja rauhallisuutta.

Tunteiden välittämisessä suurin rooli on tietysti koko näyttelijäkaartilla, ja myös kiljuvat lapsiavustajat hoitivat hyvin osuutensa. Erityisesti näyttelijäkonkareiden Juha Muje (Big Daddy) ja Tuire Salenius (Big Mama) lavakarisma puri ja upposi meikäläiseen.

Kissa kuumalla katolla

Käsikirjoitus Tennessee Williams
Suomennos Juha Siltanen
Ohjaus Miika Muranen
Lavastussuunnittelu Reija Hirvikoski
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Äänisuunnittelu Niklas Vainio
Näyttelijät Heidi Kiviharju, Tuukka Huttunen, Tuire Salenius, Juha Muje, Miia Selin, Samuli Muje, Jari Leppänen, Matti Pussinen-Eloranta, Valtteri Lehtinen
Ensi-ilta 31.1.2017 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru