VALIKKO

Keskustori.fi

Terrorismi muka rankka aihe?!

Teatteri Siperia ja Jalostamo-kollektiivi | Die Hard Tampere

Uskallatko kohdata ajankohtaisen ilmiön nimeltä terrorismi? Teatteri Siperia sukeltaa radikalisoitumisen anatomiaan ja länsimaisen nykyihmisen mielenmaisemaan.. (Kuva: Petri Tuhkanen).

 

ALUSSA ON KYLMÄ. Tampereen Lielahden historiallisen Hiedanrannan vanha tehdassali Hiertämössä on jäätävä paikka syyskuisen ensi-illan koittaessa.

Tamperelaisen Teatteri Siperian ja helsinkiläisen Jalostamo-kollektiivin Die Hard Tampere lupaa esitteessään olla esitys rakkaudesta, ehdottomuudesta ja radikalisoitumisesta. Ja että se käsittelee terrorismia sukeltamalla radikalisoitumisen anatomiaan ja länsimäisen nykyihmisen mielenmaisemaan. Onko jotakin, minkä suhteen olemme täysin ehdottomia?

Lupaus on suuri, kysymys sitäkin suurempi: miten maailmasta voidaan hävittää terrorismi? Rakkauden terroristit lähtevät liikkeelle arjen teoista ja päätyvät... todellisuuteenko?

Lopputulos hämmentää, hätkähdyttää ja lopulta hurmaa epäilevän turkulaiskatsojan. Mitä kaikkea huikeat näyttelijät Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja Anna Lipponen voivatkaan tehdä vanhassa tehtaassa? Ja mihin kaikkeen miljöö taipuukaan Petri Tuhkasen ja Raisa Kilpeläisen lavastuksen ja valojen voimalla!

Mikä yhdistää luomiskertomuksen (Menikö se niin, että seitsemännen päivän jälkeen Jumala lepäsi tuhat vuotta ja huomasi herättyään, että kaikki oli mennyt päin helvettiä?) ja Tarun sormusten herrasta Shostakovichiin, Rammsteiniin ja Dean Martiniin? Ainakin ohjaaja Janne Pellinen, raikkaasti ja ennakkoluulottomasti.

Vaikka punakynälläkin olisi muutamassa kohtauksessa ollut käyttöä, lopussa ei voi kuin sulaa suosittelemaan Die Hard Tamperetta lämpimästi. Se jatkuu joulukuulle asti.

Vastaako näytelmä kysymyksiin? Lunastaako se lupauksensa? Päätelkää itse.

Kunhan muistatte varustautua esitykseen avoimin mielin ja lämpimin vaattein.


Kirjoittaja on isonenäinen hölmö, joka haistelee uusia tuulia Tampereella ja tunnustaa olevansa lähtöisin Turusta.

 

Die Hard Tampere

Ohjaus ja esitysdramaturgia: Janne Pellinen

Yhteistyössä: Teatteri Siperia ja Jalostamo-kollektiivi Janne Pellinen
Pääosissa: Marika Heiskanen (TS), Tuukka Huttunen (TS) ja Anna Lipponen (JK)
Ensi-ilta: 27.9.2017 Tampereen Hiedanrannan Hiertämössä

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru