VALIKKO

Keskustori.fi

Täydellinen yllätys

 

Tampereen Teatteri | Musta sydän

Mari Turusen esittämä Erja ajaa katsojan miettimään, kuka lopulta on rikollinen. (Kuva: Harri Hinkka)

 

SIEPPAUSDRAAMA, KYLLÄ. Jännitysnäytelmä, kyllä. Näillä sanoilla Tampereen Teatteri ja käsikirjoittaja, dekkarikirjailija Ilkka Remes ovat Mustaa sydäntä kuvanneet.

Olen remekseni lukenut ja paljon pitänyt hänen kovatempoisesta kerronnastaan, joka on usein pakottanut lukemaan aamuun asti. Odotukseni olivat siis korkealla, kun lähdin Mustan sydämen ensi-iltaan. Miten Ilkka Remes osaisi ensimmäistä kertaa sovittaa sanottavansa näyttämölle?

Näytelmän tarkka äänimaailma, geometrinen lavastus ja synkeät videot seurustelivat tyylipuhtaasti sekunnin tarkkuudella keskenään heti alusta alkaen. Mutta en voinut mitenkään ymmärtää, kuinka tämä tarina koulukiusatusta sieppaajasta (Mari Turunen) päätyisi loogiseen loppuhuipennukseen! Menin mukaan omassa päässäni luomaan harhaan, että tämä on dekkari.

Hämmennykseni jatkui väliaikaan asti. Seuralaiseni oli yhtä pihalla ja voihki: ”En tiedä, pidänkö tästä vai enkö pidä.” Alkoholisoitunut rikospsykologi Pesonen (Tom Lindholm) kiehtoi meitä molempia.

Pian Musta sydän vapautti meidät piinasta yllättävällä tavalla. Ahaa, tämä siis meneekin näin! Olo oli helpottunut ja riehakas. Ilkka Remes, senkin vanha kettu, miten pääsit näin yllättämään?! Todellakin olet ymmärtänyt, missä piilee teatterin taika.

Musta sydän kertoo surullisen tarinan perheestä, jolla on niin suuria salaisuuksia, ettei niiden kanssa voi elää. Siksi totuus lopulta paljastuu. Mutta miten, se pitää jokaisen itse kokea. Me lähdimme kotiin kevein mielin.

 

Kirjoittaja on media-alan yrittäjä, joka rakastaa vanhanaikaisia puhenäytelmiä ja on lisäksi ylpeä Keskustori.fin teatterikirjoittajien innostuneesta porukasta.

 

Musta sydän

Käsikirjoitus: Ilkka Remes
Sovitus ja ohjaus: Tommi Auvinen
Pääosissa: Mari Turunen ja Tom Lindholm
Kantaesitys: 13.10.2017 Tampereen Teatterin päänäyttömö

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru