VALIKKO

Keskustori.fi

Asennetta ja huumoria

Pyynikin kesäteatteri | Ehtoolehdon sankarit

 

Ehtoolehto-kirjat on kirjoittanut Minna Lindgren. Komediassa näyttelevät Lari Halme, Tuija Piepponen, Pirkko Hämäläinen ja Eija Vilpas. Kuva: Leena Klemelä.

 

ON VARMASTI totta, että huumori ja pilke silmäkulmassa auttavat jaksamaan, ja ehkä niiden tärkeys korostuu vielä vanhemmiten. Ehtoolehdon sankareista Irma (Eija Vilpas) olikin varsinainen huumorin kukkanen. Seesteinen, läsnäoleva, viisas ja niin sydämellinen Siiri (Pirkko Hämäläinen) herätti minussa suurta ihastusta. Olisinpa minäkin niin kuin hän yli 90-vuotiaana.

Komediassa nämä virkeät ja aktiiviset vanhukset joutuvat palvelutalon remontin tielle. Ensimmäisen puoliajan verkkaisemman tahdin jälkeen toisella puoliajalla tapahtui ja remontista paljastui yllättäviä hämäräperäisiä yksityiskohtia. Juoni jäi ehkä hieman huteraksi, mutta komedia oli täynnä painavaa asiaa. Kun Anna-Liisa (Mari Turunen) joutui potilaaksi ja myöhemmin kotihoidon piiriin, tuli esille monenlaisia epäkohtia, kuten välinpitämättömyys, kohtuuttoman lyhyet kotikäyntiajat ja pätkätyö. Päällimmäiseksi jäi tunne, että Anna-Liisasta tuli kasvoton ja näkymätön. Häntä sai kohdella ihan miten vain.

Komediaa tähdittivät loistavat näyttelijät. Varsinkin Hämäläisen karisma upposi. Lari Halme muuntautui upeasti moneksi, ja huikeat roolihahmot naurattivat eniten. Hienoa, että näytelmässä oli myös nuoria hahmoja. Sara-Maria Heinosen näyttelemä vihreätukkainen tyttö oli varsin hupaisaa kuunneltavaa.

Pyynikin kesäteatteri ja kaunis kesämaisema istuu hyvin tähän viihdyttävään komediaan, jolla on myös vakavampaa sanottavaa.


Kirjoittaja on ollut teatterin suurkuluttaja lähes 10 vuoden ajan ja edelleen hämmästelee, kuinka paljon yksi esitys voikaan herättää tunteita ja ajatuksia.

 

Ehtoolehdon sankarit

Ehtoolehto-kirjat Minna Lindgren
Dramatisointi Seija Holma ja Tommi Auvinen
OhjausTommi Auvinen
Ensi-ilta 15.6.2018 Pyynikin kesäteatteri

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru