VALIKKO

Keskustori.fi

Anna edes olla aina sunnuntai

Teatteri Telakka | Sunnuntai

02sunnuntai 3108 V

Minja Koski Sunnuntain tunnelmissa. Kuva: Petteri Aartolahti.

 

TELAKKA TEKI sen taas, yllätti. Vaikka onko se enää yllättävää, jos tietää yllättyvänsä?

On kiinnostavaa tulla yllätetyksi, joten olen ottanut oman tekniikan käyttöön. En tiedä esityksestä muuta kuin sen nimen, esityspäivän ja teatterin etukäteen. Tällä kertaa edes nopea käsiohjelmasta vakoilu ei tuonut lisätietoa. Sitten jään suu auki odottamaan, mitä tuleman pitää. Tämä on siis ”Telakka-tekniikka”, ei toimi muualla.

Ja tulihan sieltä! En tiedä kenen unta katsoin, mutta se oli ensimmäinen mielikuva. Unenomaisuus, rytmiset liikkeet, soljuva musiikki, naputus, outous. Mistään ei saanut kunnolla kiinni ja silti kaikki oli niin tuttua: liikkeet, eleet, tapahtumat. Kokemus oli hyvin kokonaisvaltainen, tauoilla rytmitettynä piti herpaantumatta otteessaan.

 

PIDÄN TELAKAN yksinkertaisista lavastuksista. Ne jättävät tilaa katsojan omalle mielikuvitukselle. Sunnuntai oli riisuttu kaikesta ylimääräisestä, ei vaatteiden vaihtoa tai muuttuvaa näyttämöä. Pelkällä hansikkaan käteen laittamisella oli iso rooli esityksessä. Sunnuntai ei ole perinteinen näytelmä, eikä se ole tanssiteatteria eikä musiikkiesitys. Puhetta on vain muutaman minuutin verran. Olisiko se sitten elämysteatteria?

Ja miten paljon tutun laulun sanoma muuttuukaan, kun se sovitetaan täysin uusiksi:   "Anna edes vähän rakkautta tähän yksinäiseen elämään."

Miksei aina voi olla sunnuntai, ihmettelee hän.

ilona kirjoittajakuva

Kirjoittaja toteuttaa omaa luovuuttaan siirtolapuutarhalla siirtelemällä kasveja ja nauttii toisten luovuudesta teatterin maagisessa maailmassa.

 

Sunnuntai

Esitys on yhteistuotanto lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon kanssa. Se jatkaa ohjaaja-koreografi Ari Nummisen Petroskoi-esityksessä aloittamaa yhteistyötä kummankin teatterin ensemblen kanssa. Lavastuksessa käytetään suuria määriä oikeita kukkia.

Ohjaus: Ari Numminen ja Linda Wallgren
Koreografia: Ari Numminen
Esitysdramaturgia ja puhuttu teksti: Linda Wallgren

Näyttämöllä: Laura Hänninen, Minja Koski, Tuomas Luukkonen, Maria Nissi, Jussi-Pekka Parviainen, Ilona Pukkila, Kaisa Sarkkinen

Ensi-ilta: 31.8.2018 Teatteri Telakalla

 

Telakan sivuille

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru