VALIKKO

Keskustori.fi

Raymond, pääsit sydämeeni

 Tampereen Teatteri | Sademies

 07 sademies 07092018 V

Sademies nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa näyttämösovituksena. Pääosissa nähdään Risto Korhonen (vas.) ja Lari Halme. Kuva: Harri Hinkka.

TOIVON KOVASTI, että meidän Raymondimme pääsee lähelle sydäntäsi.” Näin ohjaaja Georg Malvius kertoo käsiohjelmassa.

Raymond ei vain päässyt lähelle sydäntäni vaan hän pääsi sydämeeni. Risto Korhonen näyttelee autistista Raymondia niin riipaisevan herkästi ja koskettavasti. Lari Halme nähdään Charlie-veljenä. Minusta tuntuu, että Halme onnistuu aina roolissa kuin roolissa. Niin tälläkin kertaa.

Malvius tuo näytelmään hienosti erilaisia tunnelmia aina alun harkitusta kaaoksesta herkkiin hetkiin. Itkin, mutta sain myös nauraa useampaan otteeseen.

Sademies oli mielestäni hieno tarina siitä, kuinka kylmästä ja kovasta Charliesta tulee välittävä ja rakastava veli. Alussa Raymond oli Charlielle vain veli, mutta lopulta heidän välilleen tuli kaunis ja lämmin yhteys. 

Esitys herätti minut miettimään autismia. Toisaalta tiedän siitä, mutta toisaalta tiedän todella vähän. Mitä se oikeasti on? Millaista autistisen elämä on? Entäpä omaisten ja läheisten elämä? Sain myös kuulla ensimmäisen kerran savant-ominaisuudesta. Nyt tätä kirjoittaessani haluan tietää enemmän.

Sademies on kaunis tarina välittämisestä, rakastamisesta, erilaisuudesta ja hyväksymisestä. Ja siitä, kuinka jokaisella meistä on täällä annettavaa.

Vahva suositus.

*Savant-ominaisuudesta kerrotaan käsiohjelmassa: Savant-lahjakkailla on erityinen, tarkkarajainen osaaminen jollakin älyllisen kyvyn tai taiteen alueella, joka yhdistyy samalla vakavaan tiedolliseen, älylliseen tai aistein toimintaan liittyvään vammaan.

 

 satu kirjoittajakuva

Kirjoittaja on ollut teatterin suurkuluttaja lähes 10 vuoden ajan ja edelleen hämmästelee, kuinka paljon yksi esitys voikaan herättää tunteita ja ajatuksia.

Sademies

Ohjaus: Georg Malvius
Käsikirjoitus: Dan Gordon, perustuu Barry Morrow'n ja Ronald Bassin elokuvakäsikirjoitukseen
Näyttelijät: Lari Halme, Risto Korhonen, Anna Ackerman, Matti Hakulinen, Petra Heinänen, Arttu Ratinen
Ensi-ilta: 7.9.2018 Tampereen Teatterin Päänäyttämöllä

 

Teatterin sivuille

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru