VALIKKO

Keskustori.fi

Kyyneleet silmissä 20 sekunnissa

TT | Notre Damen kellonsoittaja 

Uskottava ja hellyttävä Petrus Kähkönen Quasimodon roolissa. (Kuva: Heikki Järvinen)

 

Tampereen Teatterin katsomon parvea valvovat ilkeän näköiset gargoilit, räystäiden kaiverretut hahmot. Niiden suojiin nousee joukko patsailta näyttäviä hahmoja, jotka pian paljastuvat kamarikuoroksi. Lasimaalausten heijastaessa mystistä valoa Tampere Cappella kajauttaa Notre Damen kellot, joka läpäisee jokaisen soluni. Tein henkilökohtaisen ennätykseni – kyyneleet silmissä 20 sekunnissa.

Georg Malviuksen ohjaama Notre Damen kellonsoittaja on huikea musiikillinen ja visuaalinen kokemus, joka valloitti, viihdytti ja liikutti. Kaikilla tasoilla onnistunut teos kertoo tarinan hyvän ja pahan taistelusta, ulkopuolisuudesta ja erilaisuudesta, yhteydestä ja yhteenkuuluvuudesta. Se kertoo siitä, kuinka rujon ulkokuoren alla voi sykkiä kaunis sydän. Tai kuinka pyhyys voi olla näennäistä ja alta löytyykin pahuus.

Musiikki oli paikoitellen jopa oopperamaista. Lauluesitykset olivat erinomaisen vahvoja ja vaikuttavia kautta linjan. Ne olisivat täyttäneet isommankin näyttämön. Kamarikuoron laulu maalasi juuri oikeanlaisen tunnelman ja vei katsojan Notre Damen seinien sisälle. Kaikkien hahmojen esitykset koskettivat ja vaikuttivat, ja Esmeralda onnistui niin laulullaan kuin tanssillaankin viemään minut kylmiin väreisiin asti.

Visuaalinen ilme näyttämöllä oli sadunomainen. Valojen väreillä kuljetettiin tunnelmasta toiseen ja saatiin aikaan jotenkin disneymäinen värimaailma. Lavastus oli kertakaikkisen upea ja imaisi katsojan maailmaansa. Visuaalinen nautinto oli aivan omaa luokkaansa.

Petrus Kähkönen luo uskottavan ja hellyttävän Quasimodon ja Josefin Silén Esmeraldana on lumoavan säteilevä. Myös Lari Halme Phoebuksena ja Ilkka Hämäläinen Frollona tekevät huikaisevan hienoa työtä.

Notre Damen kellonsoittaja on niin rikas ja täyteläinen teos, että sanalliset kuvailut jäävät auttamatta vajaiksi. Tämä täytyy kokea itse!

Vahva, vahva suositus.

Kirjoittaja työskentelee ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa ja näkee taiteessa parantavaa voimaa.

 

Notre Damen kellonsoittaja 

Suomen kantaesitys Tampereen Teatterin päänäyttämöllä 13.9.2019  ja 14.9.2019 

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru