VALIKKO

Keskustori.fi

Meitä viedään kuin pässiä narussa

Teatteri Telakka | Homo Secundus – Sekundaihminen

VUOSIEN VARRELLA olen kehittänyt oman tapani katsoa Teatteri Telakan esityksiä. Jätän lukematta kaikki ennakkotiedot, selostukset ym. ennen ensi-iltaa. Yritän pitää mieleni tyhjänä odotuksista. Sukellan vain sekaan ja annan teoksen viedä.

Nyt satuin näkemään, moneenkin kertaan, trailerin. Ja kyllä, se loi täysin perusteettomia odotuksia. Oli vaikea pitää mieli tyhjänä, kun odotti niitä näkemiään juttuja. Eikä niitä sitten oikeastaan tullutkaan.

Teoksessa käytetyt poliitikkojen haastattelupätkät loivat koomisen tunnelman. Näin jälkikäteen tuntuu pelottavalta, kuinka tietämättömien ja rajoittuneesti ajattelevien ihmisten käsissä maamme johtaminen on. Kerta toisensa jälkeen heiltä hyväksytään riman alittavaa ammattitaitoa ja käytöstä. Populismi myy ja raha puhuu, olen toisen luokan (arvoton) kansalainen.

Kotimatka meni mietiskellessä uhkakuvia, eikä vieläkään oikein hymyilytä. Rinnalla tarjoiltiin toki pientä toivon pilkahdusta, rakkaus voittaa aina. Mutta se jäi kyllä mielessäni vahvasti taka-alalle. Nyt en kovin hyvin päässyt viihtymään teatterissa, mutta se ei välttämättä ole ollenkaan huono asia.

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru