VALIKKO

Keskustori.fi

Elling asuu jokaisessa meissä

TT | Elling

Johannes Korpijaakko, Antti Tiensuu ja Ville Majamaa luovat rooleissaan rauhoittavan tunnelman. (Kuva: Senia Robbins)

 

AIKAMIESPOIKA Elling elää 36-vuotiaaksi asti äitinsä kanssa. Äidin kuoleman jälkeen Elling (Johannes Korpijaakko) joutuu hoitoon psykiatriseen sairaalaan, jossa ystävystyy naisenkipeän Kjell Bjarnen (Ville Majamaa) kanssa.

Kaverukset muuttavat kaupungin tukiasuntoon, jossa he totuttelevat elämään arkea. Monenlaiset pelot ja ahdistukset tuovat haasteita jopa pieniltä tuntuviin asioihin, kuten puhelimeen vastaamiseen.

Varsinkin Elling haluaa piiloutua maailmalta omaan pikkupesäänsä. Onneksi sosiaalityöntekijä Frank (Antti Tiensuu) auttaa ja kannustaa ihmisten ilmoille.

Draamakomedia samaan aikaan nauratti, mutta sai myös tuntemaan haikeutta ja surua. Välillä se jopa riipaisi sydäntäni. Hellyyttävä Elling sai todella sympatiat ja empatiat puolelleen. Vastaavasti Kjell Bjarne huvitti. Tämä kaksikko toi hyvän tasapainon esitykseen. Alusta alkaen minua lohduttikin se, että heillä oli toisensa.

 

NÄYTELMÄSSÄ Elling itse toimi välillä yleisölle kertojana. Se rytmitti hyvin draamakomediaa, joka kokonaisuudessaan oli tasapainoinen ja hyvin rakennettu. Pidin näytelmän tunnelmasta, joka jollain kummalla tavalla myös rauhoitti minua.

Tunnelmaan vaikutti osaltaan osuva musiikki, ja Beatlesin kappaleet soivat edelleen päässäni tätä kirjoittaessani.

Inhimillinen ja lämminhenkinen esitys sai minut hiljentymään ja pohtimaan, miten omat pelot kahlitsevat. Joskus ne ovat tarpeen, mutta liiallisessa määrin pelot voivat estää elämistä jopa niin, että jää oman elämänsä sivustakatsojaksi.

Uskon, että jokaisessa meissä asuu Elling, ainakin jonkin verran.

 

Kirjoittaja on ollut teatterin suurkuluttaja lähes 10 vuoden ajan ja edelleen hämmästelee, kuinka paljon yksi esitys voikaan herättää tunteita ja ajatuksia.

 

Elling

Ohjaus: Samuli Reunanen
Kirjoittanut:
Axel Hellstenius, perustuu Ingvar Ambjørnsenin romaaniin Brodre i Blodet
Ensi-ilta: 1.11.2019 Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä

 

Teatterin sivulle

 

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru