VALIKKO

Keskustori.fi

Eeva Hakulinen elää täysillä Hetan elämää

Tampereen Teatteri | Niskavuoren Heta

Eeva Hakulisen Hetan viha ja vimma täyttää näyttämön. (Kuva Heikki Järvinen).

 

NISKAVUORI on käsite ja kansallisomaisuutta siinä kuin Täällä Pohjantähden alla tai Tuntematon sotilas. Tampereen Teatterille Liisa Mustosen tarkasti ohjaama Niskavuoren Heta on uskollinen näytelmäkirjailija Hella Wuolijoelle ja elokuvaklassikolle mutta myös vimmainen tulkinta väkevästä tarinasta.

Eeva Hakulisen koko näytelmää kannattava jäätävän hieno ja ehjä näkemys Hetasta nosti ensi-iltayleisön loppukiitoksissa seisomaan. Kokenut näyttelijä ei vain näytellyt vaan eli täysillä Hetan elämää. Siksi varmaan osa yleisöstä itki Hetan kanssa.

Kaiken saavuttanut ja kuitenkin menettänyt voimanainen Heta tuli iholle, samoin humaani renkimiehensä Akusti. En muista, koska olisin noin herkällä piirrolla tehtyä mieshahmoa nähnyt näyttämöllä. Kiitos Teijo Eloranta. Tippa linssissä olin, kun Akusti kuoli.

Harvoin on näytelmä ensi-illassa näin valmis. Yhtään löysää hetkeä ei teoksessa ollut. Erityiskiitokset oivaltavalle lavastukselle ja luovalle äänisuunnittelulle. Menkää nyt hyvät ihmiset parhainta teatteria katsomaan. Vahva suositus.


Kirjoittaja on Sastamalan Kiikoisissa asuva erityisluokanopettaja, työnohjaaja ja muusikko, joka rakastaa erityisesti Porin Teatteria.

 

Niskavuoren Heta

Ensi-ilta 30.1.2020 Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru