VALIKKO

Keskustori.fi

Naurettavan jännä vampyyrisatu, joka ei vie lapsilta yöunia

Tampereen Työväen Teatteri | Pikku vampyyri

 

Pikku vampyyri on ollut TTT:n ohjelmistossa jo syksystä asti. Näytelmässä Anton Papunen (Juha-Matti Koskela) tutustuu koko von Sclottersteinin hulvattomaan ja karmivaan vampyyriperheeseen. Vierellä virnistävät Rydiger von Schlottersteiniin (Antti Peltola) ja Anna von Schlotterstein (Eriikka Väliahde). (Kuva Kari Sunnari).

Anton Papusen huoneeseen lentää vampyyripoika Rydiger. Tästä kohtaamisesta alkaa seikkailu ja rajat ylittävä ystävyys. Pian Anton saa tutustua ihka oikeisiin vampyyreihin ja leikkiä kuolleiden kanssa hautakammiossa.

Pikku vampyyri tarjoaa sopivassa suhteessa jännitystä ja huumoria. Se perustuu saksalaisen lastenkirjailija Angela Sommer-Bodenburgin kirjasarjaan, jota on suomennettu vuodesta 1987 asti. Katsomo lieneekin pullollaan vanhempia, jotka ovat lukeneet Pikku vampyyreita jo omassa lapsuudessaan.

Itse olin suomennosten ilmestyessä siirtynyt jo Pirkko Saisioon ja Väinö Linnaan, joten lapsuuden vampyyritarinat imin lähinnä Dracula-leffoista. Mummulassa salaa katsotut elokuvat toivat nukahtamisvaikeuksia ja painajaisia, kun Christopher Leen hiippailu naisten perässä ja veren imeminen olivat liikaa alakoululaiselle. Olisinpa tutustunut pikkuisen pelottavaan Rydigeriin ennen kuin kaikkien kammotusten isä ja isoisä kreivi Dracula syöpyi sieluun.

Antti Peltolan esittämä vampyyri näyttää onneksi enemmän 90-luvun Lauri Tähkältä kuin Christopher Leeltä. Tästä ei taida painajaisia tulla, vaikka kirkkourut soivat jylhästi ja luita viskellään hautuumaalla.

Koko vampyyriperhe onkin mukavaa porukkaa ja Minna Hokkasen esittämä mummi Sabine von Schlotterstein suorastaan hulvaton. Jos tämä hahmo hiippailisi Putouksen hahmo-kisaan, ei voittajasta olisi epäilystäkään.

Näytelmän lavastus, verenimijöiden puvut ja maskit ansaitsevat erityiskehut.

8-vuotias seuralaiseni kestää hienosti kaiken kauhun ja naurun. Hauskan elämyksen lisäksi Pikku vampyyri tarjoaa hänelle uuden unelma-ammatin.

- Minusta tulee isona meikkaaja teatteriin. Kaikki tähän asti tekemät meikkaukseni näyttävät kyllä tarpeeksi hirveiltä vampyyreille..


Kirjoittaja uskoo lastenteatterin taikaan ja haluaa nauttia tamperelaisten näyttelijöiden majesteettisen loistavista esityksistä jatkossakin.

 

Pikku vampyyri

Ohjaus Ilmari Pursiainen
Ensi-ilta
6.9.2019 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru