VALIKKO

Keskustori.fi

Mitä kaikkea ruusuilla voikaan tehdä!

Tampereen Työväen Teatteri | Ruusuruoska

Näyttelijä Joanna Haartti ja ruusut. Ruusuruoska nähdään Kellariteatterin näyttämöllä Teatteri Takomon ja TTT:n yhteistuotantona.

 

TÄLLÄ KERTAA tein edes hieman kotiläksyjä ennen esitystä. Katsoin ohjaaja Esa Kirkkopellon haastattelun, ja luin pari artikkelia aiheesta. Se oli todella tarpeen, jotta ei ollut aivan pihalla näyttämön tapahtumista.

Yksinäisenä katsojana vetäydyin tarkkailijan rooliin. Esityksen alkua odotellessa oli hauska seurailla ihmisiä. Kaikki tuntuivat tuntevan toisensa, ja tervehdyksiä vaihdettiin ahkerasti. Monet kasvot ovat tulleet myös minulle tutuiksi tässä vuosien varrella. Pienessä teatterissa puheensorina jatkui voimakkaana vielä katsomon puolellakin, mutta hiljeni lähes veitsellä leikaten valojen himmetessä.

Ruusuruoska on kokoelma erillisiä kertomuksia, joita yhdistää oikeastaan vain ruusu. Ja se, että kertomus on samalla sarjakuva. Ruusuruoska-esityshän perustuu Alpo Jaakolan samannimiseen sarjakuvaan vuodelta 1967.

Kuvat olivat unenomaisia, kuin rinnakkaistodellisuudesta. Paikoitellen kaoottisia ja hetkittäin hauskoja sekä herkkiä. Pienessä teatterissa tunnelma on intiimi, ja katsoja liukuu osaksi näytelmää.

Näytelmän parasta antia oli musiikki. Eero Palviaisen soittoa olisi kuunnellut vaikka kuinka pitkään. Keskiaikainen musiikki soitettuna vanhoilla soittimilla (ja pari uudempaa biisiä) korosti näytelmän epärealistista tunnelmaa ja sitoi kuvat löyhästi yhteen.

ilona kirjoittajakuva

Kirjoittaja toteuttaa omaa luovuuttaan siirtolapuutarhalla siirtelemällä kasveja ja nauttii toisten luovuudesta teatterin maagisessa maailmassa.

 

Ruusuruoska

Ohjaus ja dramatisointi: Esa Kirkkopelto
Tekstit: Mika Rättö
Yhteistyössä: Teatteri Takomo ja Tampereen Työväen Teatteri
Näyttämöllä: Joanna Haartti, Joonas Heikkinen, Minna Hokkanen, Auvo Vihro, Sofia Smeds
Tampereen ensi-ilta: 6.2.2020 Kellariteatteri, Tampereen Työväen Teatteri

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru