VALIKKO

Keskustori.fi

Raikas tuulahdus teatterin paikoitellen hieman pölyiseen ja tekotaiteelliseen maailmaan!

TTT ja TYK Ilmaisutaidon erityislukio | Nahkatakkinen tyttö

Dingo-musikaalin tarinan kertoo Tampereen Työväen Teatterin näyttämöllä ilmaisutaidon lukion opiskelijat Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Esityksiä on vain 14.-19. helmikuuta. Kuva: Milena Albanese.

 

KOKO PÄIVÄN on ollut ahdistava ja ankea olo surkean sään kera. Kuitenkin minulla on ollut koko ajan tunne, että tänään tapahtuu jotain. Jotain muuta kuin että menen illalla teatteriin.

Kyllä, jotain outoa tapahtui. Elin pikakelauksella läpi koko teini-ikäni ahdistukset ja ilot, ja kyyneleet virtasivat poskilleni puhdistaen monta kipeää muistoa. Minulla oli täysi työ pidätellä huutoitkua esityksen aikana. Vaikka olen jo vahvasti keski-ikäinen, eikä Dingo silloin aikanaan puraissut perhettään juuri perustavan tulevan äidin sydäntä, niin nyt puraisi. Tipahdin ensimmäisten tahtien aikana takaisin nuoruuteeni, ei niin mukavien muistojen pariin.

Juonihan on oikeasti aika kökkö, mutta sen huomasi vasta esityksen jälkeen! Nuorten huumaava energia, innokkuus ja taidot veivät mukanaan. Roolihahmot olivat suoraan tunnistettavia omasta kaveripiiristä: masentunut ja kiusattu kympin tyttö, suosittu kaunis tyttö, pöyhkeilevä itsevarma rokkikukkopoika, nörttipoika, hännystelijät ja taustahymistelijät.

95 tanssijaa, näyttelijää ja muusikkoa on massiivinen joukko. Isot kohtaukset olivat tarkasti toteutettuja ja hiottuja, mutta rennon oloisia. Musiikki kuljetti tarinaa kohtauksesta toiseen ja sitoi kaiken yhteen. Kylmät väreet kulkivat pitkin selkääni useammankin kerran tulkintoja kuunnellessa, esimerkiksi ”Kirjoitan” soi kauniina ja toivoa täynnä olevana tulkintana.

Kehuisin enemmän, mutta olen sanaton tämän kokemuksen jälkeen. Nahkatakkinen tyttö menee ihan heittämällä Top 5 -teatteriesitysten joukkoon, myös kyynelmittarilla mitattuna. Vahva suositus!.

ilona kirjoittajakuva

Kirjoittaja toteuttaa omaa luovuuttaan siirtolapuutarhalla siirtelemällä kasveja ja nauttii toisten luovuudesta teatterin maagisessa maailmassa.

 

Nahkatakkinen tyttö

Näyttämöllä: Tampereen yhteiskoulun lukion Ilmaisutaidon erityislukion opiskelijat
Käsikirjoitus: Hanna Suutela, Matti Suomela ja Kari Jagt
Ohjaus: Marietta Kunnas
Ensi-ilta: 14.2.2020 Suuri näyttämö, Tampereen Työväen Teatteri

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru