VALIKKO

Keskustori.fi

Upea, upeampi Kinky Boots

TTT | Kinky Boots

Viihdyttävän musikaalin on säveltänyt pop-ikoni Cyndi Lauper. Kuvassa etualalla Lauri Mikkola, Jero Mäkeläinen (vas.) ja Anton Engström (oik.). Kuva: Kari Sunnari.

 

NYT se on nähty, Kinky Boots. Ei, en olisi jättänyt katsomatta tätä(kään) esitystä.

Juonihan nyt oli tyypillisen kökkö, mutta hyvää tarkoittava. Paikoitellen solistin ääni ei kantanut orkesterin soiton ylitse riittävästi. Se asia korjautunee kuitenkin. Biisit nivoutuivat juoneen ehkä hieman löyhähkösti, mutta kun alkuun päästiin, niin sitten mentiin!

Oli kimallusta, vauhdikasta tanssia, erittäin hyvää musiikkia, värejä ja valoa ympättynä suvaitsevaisuuden sanomaan. Ja sehän meitä viihdytti! Tämä tanssin harrastaja katsoi kateellisena huikean korkeilla koroilla taituroivia Lolan enkeleitä ja toivoi itselleen uusia jalkateriä. On ne korkokengät vaan niin hyvännäköisiä.

Tämä menee nyt pelkäksi suitsutukseksi. Puvustus oli upea saappaineen. Maskeeraus aivan huikea. Lavastus toimiva eikä varastanut kaikkea huomiota ollen silti näyttävä. Valaistus toi taianomaisuutta ja korosti esiintyjiä. Kaikki lauloivat loistavasti. Lolan enkelit, ah, heidän liikkumistaan oli mahtavaa seurata. Ne nuoret Simon ja Charlie, pikkupojat, olivat hellyttäviä. Bändi veti hyvin. Ja olivathan roolisuorituksetkin nautittavaa seurattavaa. Kerta kaikkiaan nautittava ja viihdyttävä paketti.

Juonipaljastuksena sen verran, että kaatuva kenkätehdas pelastunee alkamalla tekemään näyttäviä ja kestäviä korkokenkiä miehille. Siihen sekaan on ympätty sanoma suvaitsevaisuudesta ja itsensä hyväksymisestä. Lisänä paljon laulua ja tanssia.

Myös yleisö oli panostanut ensi-iltapukeutumiseen tavallista enemmän. Bongasin ainakin kymmenkunta upeaa paljettimekkoa (miehillä) ja huikeita peruukkeja. Ja niitä yli 15 sentin korkokenkiä. Myös erilaisia alusvaatteet paljastavia verkkoviritelmiä ja nahkahihnavaatteita oli useita. Mielettömän hienot ja huolelliset meikit kruunasivat kokonaisuuksia. Naiset olivat tällä kertaa hieman värittömämpiä.

Mene katsomaan, jos vielä saat liput. Jos trans/drag-meininki tökkii, älä mene.

Viihdyin, nautin ja sain ajateltavaa, vahva suositus!

ilona kirjoittajakuva

Kirjoittaja toteuttaa omaa luovuuttaan siirtolapuutarhalla siirtelemällä kasveja ja nauttii toisten luovuudesta teatterin maagisessa maailmassa.

 

Kinky Boots

Perustuu: Miramaxin elokuvaan Kinky Boots
Käsikirjoitus: Harvey Fierstein
Musiikki ja laulujen sanat: Cyndi Lauper
Suomenkielinen käännös: Kari Arffman ja Hanna Kaila
Ohjaus: Samuel Harjanne
Ensi-ilta: 24.9.2020 Suuri näyttämö, Tampereen Työväen Teatteri

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru