Keskustori.fi

Jalava seuraa Kasevan jälkiä

Nuoret miehet soittavat musaa, josta niiden vanhemmat tykkää.

Ville Wacklin istuu alla omenapuun joen varrella ranskalaisella omenafarmilla ja kirjoittaa ensimmäisen laulunsa vuonna 2002. Kappaleet jäivät Ranskaan, mutta siellä syntyi ajatus akustisesta musiikista.

– Halusin tehdä kaunista, melodista musiikkia, mutta päädyin aina heavybasistiksi, ihmettelee Ville Wacklin.

Vuonna 2007 Wacklin perusti tamperelaisen Jalavan ja haave akustisesta musiikista toteutui.

– Rumpalimme Alarik Valamo keksi nimen Jalava. Se kuulostaa juurevalta, samalla pehmeältä ja kuvastaa hyvin myös musiikkiamme. Hyvää poppia, jossa on sävyjä countrysta ja 1960–1970-luvun folkista. Liukukitara on tavaramerkkimme.

Ville Wacklin soittaa Jalavassa kitaraa. Hänen ja Valamon lisäksi bändissä esiintyvät Anttipappa Westman (laulu ja kitara), Ville Houttu (Pedalsteel, dobro, kitara) ja Samppa Pyykkönen (basso). Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja monista bändeistä, kuten Brightboy, Bloodpit, Leijonamieli ja putkimiehet, Killpretty ja Frivolvol.

Tammikuussa ilmestyy Jalavan neljän kappaleen EP. Radiosinkku Muukalainen on lähetetty radioihin, ja bändi jännittää, kuinka paljon se saa soittoaikaa vuoden alussa.

– Samaan aikaan keikkailemme Porvoossa, Tampereella, Turussa ja viimeiseksi Helsingin Tavastialla.

Kitaristi, säveltäjä/sanoittaja Ville Wacklin katsoo tulevaisuuteen luottavaisin ja odottavin mielin. Täyspitkä levy ilmestyy syksyllä.

Opettajaksi opiskeleva Wacklin ammentaa aiheita ulkomaanmatkoiltaan. Yksi pisimmistä matkoista vei seitsemän kuukauden pituiselle liftausmatkalle Meksikosta Panamaan.

– Osassa biiseissä on reissuromantiikkaa ja muistoja matkoilta. Nyt syntyneet kappaleet ovat enemmän arkipäivän havaintoja elämästäni täällä Tampereella. Teksteissäni pyrin säilyttämään toivon näkökulman, enkä halua valittaa.

Ville Wacklin kertoo, että aikaisemmin biisit olivat enemmän itselle kirjoitettuja runoja.

Pekka Ruuska sanoi minulle yhdessä palaverissa, että tuosta ei ymmärrä kukaan muu kuin sinä ja tyttöystäväsi. Turha sisäänpäin kääntynyt runopoikamaisuus on sen jälkeen karissut pois ainakin osaksi, naurahtaa Ville Wacklin.

Kappale Muukalainen ei nimestä huolimatta ole syntynyt ulkomailla.

– Se on ihan suomalainen. Sanat ovat isäni Matti Wacklinin, sävellys minun ja laulaja Anttipapan. Sovitus on tehty yhdessä bändin ja tuottaja Jukka Salmisen kanssa.

Yksi bändin monista esikuvista löytyy Tampereelta.

– Kaseva on Anttipapan ja minun suuresti arvostama bändi. Puolitoistavuotta sitten soitimme Kasevan lämppärinä. Se oli tärkeä hetki itselleni ja bändille.

So Next Season -kiertue. Jalava perjantaina 7.1. klo 23.30 Klubilla.

Jaa

Viimeksi päivitetty 17.08.2012 17:28