Keskustori.fi

Komedia Kaaos: kolme naista kolmenkympin kriisissä

Petra Saaristo purkaa ensi-illan jännitystä rautaan.

Esityskuva Petri Kovalainen

Komedia Kaaos saa ensi-iltansa keskiviikkona 26. tammikuuta Tampereen Työväen Teatterin Vanhalla päänäyttämöllä. Se kertoo kolmesta naisesta, joiden hyvän koulutuksen ja toimeentulon turvaama elämä on päällepäin katsoen kadehdittavan onnekasta. Jostain syystä hallittu elämä alkaa kuitenkin karata käsistä.

Mika Myllyahon kirjoittama Kaaos on trilogian toinen osa ja jo kuudelle kielelle käännetyn Paniikin sisarteos. TTT:n Kellariteatterissa pyörii juuri nyt samaan aikaan trilogian kolmas osa Harmonia.

Kaaoksen naisia näyttelevät Petra Saaristo, Kaisa Mattila ja Eriikka Väliahde.

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä, Petra Saaristo (yllä)?

– Kaaoksessa käydään meidän kolmen naisen tarinaa vuorotellen läpi. Kolmenkympin kriisissä pohdimme elämää ja ongelmia.

– Näyttelen Juliaa, joka on 31-vuotias terapeutti. Jokaisella meillä on pääroolin lisäksi 5–6 sivuhahmoa, joita esitämme matkan varrella toistemme tarinoissa. Julian lisäksi esitän muun muassa aviomiestä, tuomaria ja kahvilan myyjää.

Kolme naista kolmenkympin kriisissä. Onko se siis suunnattu sen ikäisille, vai sopiiko näytelmä sitä vanhemmille tai nuoremmille? Puhutteleeko se muita?

– Se on suunnattu niille, jotka siinä iässä ovat, jotka sen iän ovat jo ohittaneet ja heille joilla se ikä on vielä edessä. Teatterista voi nauttia vaikkei tarinan aiheesta olisikaan omakohtaisia kokemuksia.

Mikä on ollut haastavinta ja tuskaisinta roolissasi?

– Julia-terapeutti on rauhallinen ja järjellä ajatteleva, ei temperamenttinen. Rooli on haastava, koska esityksen tyyli on rock-konsertin omainen, hyvin ulospäin suuntautuva ja suora, mutta Julia taas on kolmesta naisesta pidättyväisin eikä kovin impulsiivinen. On ollut omanlaisensa työ piirtää pienetkin vivahteet ja tunteet näkyville niin, että takarivikin ymmärtää, missä mennään.

Miten valmistaudut ensi-iltaan?

– Ensi-iltapäivänä puran jännitystä puuhastelemalla arkipäiväisiä asioita. Ennen esitystä iltapäivällä minun on pakko päästä liikkumaan. Käyn pumppaamassa rautaa tai juoksen teatterille. Viiden aikaan tulen teatterille keskittymään.

Kun Kaaoksen ensi-ilta on ohi, mainitsit, että jotain päättyy…? Ja millä se päättyy?

– Tipaton tammikuu. Se oli tiedossa, että se loppuu kuitenkin jo 26. tammikuuta ensi-iltaan, ei 31.1. Se päättyy nautinnollisesti kylmään olueen.

Muistatko vielä ensimmäistä ensi-iltaasi?

– Se oli talvisodan päättymisen muistojuhla Porissa vuonna 1989 tai 1990, kun olin noin kuuden vanha. Yleisöä oli 2000, ja esitin sotalasta. Ennen esitystä minun piti pitää muusikoille ovea auki, ja minulla oli kauhea pissahätä. Menin sitten lavalle pissat housuissa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.08.2012 14:12