Keskustori.fi

Runokaupunki herää talviunestaan lauantaiksi

Timantteja hangilla -runotapahtumassa muun muassa Tuija Välipakka.

Kuva Laura Vesa

Runokaupunki-festivaalin järjestäjä Tampereen Runoviikko ry herää talviunestaan hetkeksi.

Runoviikko ry järjestää Timantteja hangilla -runotapahtuman Runebergin päivänä lauantaina 5. helmikuuta kello 18 Tampere-talon Café Soolossa.

Mistä saitte idean tapahtumaan, koordinaattori Ritva Hokka-Ahti?

– Viime kesänä yleisö toivoi, että järjestäisimme runotapahtumia myös talvella. Kiva, että saimme järjestettyä tämän juuri samana päivän kuin on kansallisrunoilijan Runebergin päivä.

Illan aikana esiintyvät muun muassa arabialaisen runokulttuurin asiantuntija ja kirjailija Jaakko Hämeen-Anttila, suomentaja Juhani Lindholm sekä runoilijat Risto Ahti ja Tuija Välipakka. Tutkija Toni Lahtinen esittelee teostaan Timo K. Mukasta ja näyttelijä Taisto Reimaluoto esittää Mukan vasta ilmestyneitä runoja.

Kuka tai mikä on illan loistavin timantti?

– Vaikea sanoa yhtä esiintyjää. Olen erittäin iloinen, että saimme tapahtumaan Jaakko Hämeen-Anttilan ja Juhani Lindholmin. He esiintyvät hyvin harvoin Tampereella.

– Yksi ensi kesän festivaalin teemoista on Timo K. Mukka, josta Toni Lahtinen on kirjoittanut mielenkiintoisen teoksen.

– Aina yleisön suosikkeja ovat tamperelaiset runoilijat Tuija Välipakka ja Risto Ahti. Paikalle saapuu myös runoilija ja akateemikko Kirsi Kunnas. Hän lukee yhden runoistaan.

Millaista musiikkia Musiikkiopiston opiskelijat soittavat tapahtumassa?

– Tampere-talossa vietetään samana viikonloppuna Häämessuja. Meilläkin on romanttinen vire, ja musiikissa kuullaan romantiikkaa ja rakkautta.

Runokaupunki-festivaali järjestetään jälleen 6.–12. kesäkuuta 2011. Timantteja hangilla -illan aikana on mahdollista ilmoittautua Tampereen Runoviikko ry:n jäseneksi ja mukaan tuottamaan tapahtumia tulevan kesän runojuhlaan.

Paljastatko jotain ensi kesän festivaalista?

– Ensi kesänä on uutta muun muassa videorunokilpailu.

Runokaupunki 

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.08.2012 15:01