Keskustori.fi

Maria Aro näytteli jo 4-vuotiaana

Lämminveriset on Sirkku Peltolan Suomen hevosen trilogian kolmas osa.

Esityskuva Jyrki Tervo

Sirkku Peltolan Suomen hevosen trilogian kolmas osa Lämminveriset saa kantaesityksensä torstaina 3. helmikuuta Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä.

Kotalan perhe seikkailee tällä kertaa karuissa oloissa talvisen taivaan alla. Trilogian ensimmäinen osa Suomen hevonen esitettiin TTT:n näyttämöllä vuonna 2005. Toinen osa Yksiöön en Äitee ota menee edelleenkin ohjelmistossa.

Kerrotko hieman roolistasi Maria Aro?

– Äitee on minulle tuttu rooli tosiaan jo ensimmäisestä osasta lähtien eli vuodesta 2005. Roolin näytteleminen on tuttua ja turvallista. Suomen hevosessa Äitee oli aika johtava ja riemastuttava hahmo. Nyt hän on vanhentunut ja hieman laimentunut.

Mikä on ollut haastavinta roolissasi?

– Haastavaa on ollut se, miten näytellä ja tuoda vanhuus esille varsinkin, kun näyttelemme Suurella näyttämöllä. Toisaalta myös se, kuinka paljon hän on muuttunut ja heikentynyt vuosien myötä.

Ensi-iltaan on vuorokausi. Mitä nyt pyörii päässä?

– Viime viikolla meillä oli jo kolmessa esityksessä yleisöä, ja tällä viikolla on ollut ennakkonäytöksiä. Nyt on vuorossa yleisön kanssa opettelua ja rytmin hakemista esitykseen.

Onko sinulla mitään rituaaleja ennen esitystä?

– Ennen esitystä tarkistan sen rekvisiitan, jota minä käytän ensimmäiseksi. Tämä ei ole tarpeistonhoitajille epäluottamuslause. Se on vain tapani. Ehkä olen sen verran perfektionisti.

Muistatko ensimmäistä ensi-iltaasi?

– Näyttelin 4-vuotiaana Kemin teatterissa, ja esitys oli Seitsemän veljestä. Istuin mustalaisten hevoskärryissä kuorman päällä. Saman ikäisenä näyttelin myös Kesäyön unelmassa ja Prinsessa Ruususessa. Niissä minulla oli pari repliikkiä. Vanhempani olivat näyttelijöitä, ja he kiersivät eri teattereita vaihtaen paikkaa parin vuoden välein.

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.08.2012 15:54