Keskustori.fi

Marika Krook säväyttää rokkimimminä

Queen-musikaali saa ensi-iltansa 4.2. Palatsissa.

Musiikkiteatteri Palatsin Queen-musikaali nimeltään Show Must Go On saa ensi-iltansa perjantaina 4. helmikuuta. Rockyhtye Queenin solistina Freddy Mercuryna nähdään Kimmo Blom.

Musikaalin ainoata naisroolia näyttelee Marika Krook, joka nähtiin Palatsissa jo Sugar Kanen roolissa Piukat paikat -musikaalissa.

Kerrotko hieman roolistasi ja musikaalista, Marika Krook?

– Musikaalissa on kaksi tarinaa. Toinen kertoo Queenin solistista ja toinen coverbändistä Bohemian, mikä haluaa tulla kuuluisaksi soittamalla Queenin musiikkia. Esitän Bohemianin naislaulajaa Caritaa, joka rakastuu bändin Mikkoon tai hän on varmaan aina ollut rakastunut häneen. Mutta nyt tulee tilaisuus suhteeseen, kun Mikon vaimo jätti hänet ja lähti Kreikkaan. Mikolla on poika ja Caritasta tulee äitipuoli. Lopulta heistä tulee perhe. Mikkoa näyttelee Miro Honkanen.

– Musikaali kertoo myös siitä, miten vanhemmat keskittyvät liikaa työhön ja rahaan. Aikaa lapsen kanssa ei voi korvata materiaalilla. Carita ei ole suunnitellut suurta uraa, vaan hän tukee enemmänkin miestään ja pitää perheen koossa. Äitihahmo.

Mikä on ollut haastavinta roolissasi?

– Haastavinta on ollut lyhyt harjoitusaika. Äidinkieleni on ruotsi, ja minulta menee siksi enemmän aikaa opetella suomenkielistä tekstiä. Tekniset asiat vie aikaa ennen kuin voi rentoutua ja antaa vaan palaa. Mutta hyvin on mennyt.

– Henkilökohtaisesti tämä on minulle tärkeä ja kiva rooli. Moni ei ole nähnyt minun laulavan rokkia ja minulle on sanottu, että ”mitä, laulat sinä siinä rokkia”. Ja olen saanut palautetta ”sinun pitää tehdä rock-levy”. On kiva nähdä uusia puolia itsestä. Queenin musiikki on niin mahtipontista ja siinä mielessä lähellä klassista. Saa laulaa kovaa.

Marika Krook on opiskellut oopperalaulua Sibelius-Akatemiassa ja on äänialaltaan sopraano.

Ensi-ilta on huomenna perjantaina. Mitä nyt pyörii päässä?

– Jos olen ihan rehellinen, ei pyöri mitään. En ole ollut pariin yönä kotona töiden takia, ja viime yönä 3-vuotias tyttäreni päätti pitää kunnon shown, mitä hän ei yleensä pidä. Olen tiltintaltin. No, tämä on äidin elämää.

– Ensi yönä unet jäävät myös lyhyeksi, mutta se kuuluu asiaan. Aamu alkaa seitsemältä Aamu-tv:ssä.

Onko sinulla mitään rituaaleja ennen esitystä?

– Pelkään rituaaleja. Ei mitään sellaista, että ensin tota ja sitten tätä. Italialainen mieheni on täynnä rituaaleja, ilmeisesti se kuuluu heidän kulttuuriinsa. Minä yritän pysyä aika kaukana sellaisista. Toki käyn läpi kaikki esitykseen liittyvät asiat, mikä kuuluu työhöni. Olen aika easy going.

Muistatko ensimmäisen ensi-iltasi?

– Se oli Svenska Teaterissa esityksessä Mannen från La Mancha. Olin 19-vuotias, ja jännitin ihan hirveästi. En ole tanssija, ja siinä minun piti tanssia. Kauhistuin, miten muistan tanssiaskeleet. Miesten piti nostaa minut ylös, enkä osannut kunnolla jännittää vatsalihaksiani, jotta nosto olisi kevyempi. Raukat olivat ihan puhki.

Musiikkiteatteri Palatsi 

Jaa

Viimeksi päivitetty 03.02.2011 16:03