Keskustori.fi

Espanjalainen Marcelo hääri Saludin keittiössä

Puuhiiligrillistä valmistui vauhdilla annoksia.

Espanjalainen Marcelo Castiglioni hyörii espanjalaisen ravintola Saludin keittiössä yhdessä keittiöpäällikkö Toni Leskisen kanssa. Espanjalaiseen puuhiiligrilliin menee vauhdilla erilaisia pihvejä, kalaa ja meren eläviä.

– Olemme viikon ajan nyt kokeilleet uutta grilliä, ja tänään tiistaista lähtien asiakkaat ovat saaneet nauttia sen annoksista, kertoo Toni Leskinen.

Ravintola Salud otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön espanjalaisen grillin, jonka pohjalla palaa puhdas puuhiili. Sen päällä on grilliritilät, joiden päällä ruoka valmistuu. Annokset tuovat tuulahduksen kesän grillauksesta.

– Tuli palaa hitaasti ja saliin leviää aivan omanlaisensa tuoksu. Aidon puuhiilen maku ja tuoksu on se juttu, vahvistaa Leskinen.

– Marcelo piipahti viikonloppuna Tampereelle, ja hän on lyhyen vierailunsa aikana opettanut grillistä käytännön juttuja, mitä ei esitteistä opi.

– Tämä menetelmä on 40 vuotta vanha, vakuuttaa Marcelo Castiglioni.

Puuhiilet tulevat Argentiinasta. Ne todettiin tarpeeksi koviksi, jolloin ne palavat hitaasti ja pitävät lämmön kauimmin. Grilliin menee päivän aikana noin 10–15 kilogrammaa hiiltä.

– Espanjan ja Euroopan lukuisissa arvostetuissa Michelin-ravintoloissa käytetään Josper-puuhiiligrilliä juuri sen erinomaisen kyvyn vuoksi säilyttää raaka-aineen ominaisrakenteen ruoan valmistuksessa. Josper siirtää meidät uudelle aikakaudella, ravintolajohtaja Juha Voitila kertoo.

Viikon kestäneen kokeilun tuloksena Saludin ruokalistalta löytyy nyt puuhiiligrillissä valmistuvia annoksia vanhojen tuttujen annosten rinnalle.

– Lähiruuista kokeilemme nyt Huittisissa Viskilän tilalla Kimmo Nikon kasvattamia kukonpoikia. Ne halusimme ehdottomasti listalle.

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.08.2012 16:21