Keskustori.fi

Elävä kirjallisuus täyttää Työväenmuseo Werstaan

Lauantain 12.2. tapahtumassa mm. kirjailija Riikka Pulkkinen.

Kuva Otava

Järjestyksessään kolmas Elävän Kirjallisuuden Festivaali pidetään lauantaina 12. helmikuuta Työväenmuseo Werstaalla. Tänä vuonna teemana on karnevaali.

– Karnevaali tarkoittaa sitä, että olemme etsineet rajoja rikkovaa kirjallisuutta ja kirjailijoita. Kirjallisuutta, mikä ei yleensä saa niin näkyvyyttä mediassa, kuten feministinen tai anarkistinen kirjallisuus, kertoo festivaalin tuottaja Karoliina Suoniemi.

– Toki emme ole koko päivää karnevaalitunnelmissa, ja rinnalla on myös perinteisempää kirjallisuutta rinnalla. Muun muassa Riikka Pulkkinen esiintyy.

Esiintymässä on kirjailijoita, taiteilijoita, yhteiskunnallisia vaikuttajia ja tutkijoita, kuten Antti Nylén, Markus Nummi, J.K. Ihalainen, Joni Pyysalo ja monta muuta.

– Festivaalille saapuu ensimmäistä kertaa kansainvälisiä vieraita.

Tampereen ystävyyskaupungista Chemnitzistä tulee kaksi kirjailijaa. Lastenkirjailija Günter Saalmann lukee satujaan aamulla ja illalla esiintyy kuvarunoilija Angelica Janz. Ulkomaiset esitykset tulkataan.

– Erittäin mielenkiintoinen ulkomaalaisvieras on amerikkalaissyntyinen Paul Polansky, jonka teos Mustalaistaksi on julkaisukiertueella. Hän on mustalaisaktivisti, joka on saanut jopa tappouhkauksia aktivismistaan.

Kotimaisista esityksistä Karoliina Suoniemen hurmaa runohetki.

– Hurmion tyttäret on myös ihana. Naisrunoilijat muun muassa Satu Manninen ja Vilja-Tuulia Huotarinen lukevat tulenkantajanaisten tekstejä ja omia runojaan.

Alun perin Tampereen kirjamessujen varjotapahtumana järjestetty festivaali on monitaiteellinen ja kokeileva kirjallisuustapahtuma, joka tarjoaa elämyksiä kaikille kirjallisuudesta ja kulttuurista kiinnostuneille.

– Festivaali on ilmainen, ja samalla pääsee myös tutustumaan Työväenmuseo Werstaan näyttelyihin ilmaiseksi.

Kulttuuritalo Telakalla jatkuu festivaalitunnelma vielä lauantaina illalla. Siellä Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen opiskelijat jakavat kirjallisuuspalkinto Tiiliskiven.

Tapahtuman tuottaa Elävän Kirjallisuuden yhdistys ELKI ry.

Elävän Kirjallisuuden Festivaali 

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.08.2012 16:50