Keskustori.fi

Lovex tulee takaisin

Iloisten veikkosten uusi sinkku ilmestyi perjantaina 11. helmikuuta.

Bändikuva Mikko Harma

Tamperelainen rockbändi Lovex julkaisi viime perjantaina digitaalisesti uuden singlen Slave For The Glory. Kolmas pitkäsoitto nimeltään Watch out ilmestyy toukokuussa.

– Tää on tavallaan comeback, vaikkei me olla ikinä lopetettukaan, tuumaa bändin solisti Theon.

Vuonna 2006 ilmestynyt bändin esikoislevy Divine Insanity myi lähes 20 000 kappaletta ja ylitti kultarajan. Vuonna 2008 Lovex julkaisi levynsä Pretend or Surrender, jonka kappale Take a Shot nousi saman vuoden huhtikuussa Suomen soitetuimmaksi kappaleeksi.

Lovex on ollut suosittu myös ulkomailla erityisesti Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Japanissa, missä bändi on käynyt kaksi kertaa konsertoimassa. Suomen euroviisukarsinnoissa vuonna 2007 yhtye sijoittui kolmanneksi.

Nyt bändi on viettänyt hiljaiseloa parin vuoden ajan.

– Me ei olla taottu rautaa, kun se ei ole ollut kuuma. Toinen levy ei vienyt meitä eteenpäin. Tuli sisäisen pohdinnan aika: Tehtiinkö jotain väärin? Levy ei kuvastanut meidän vahvuuksia eikä meitä. Se oli liian synkkä ja metallinen.

Oma tyyli on löytynyt luonnostaan ajan kanssa. Uusi albumi on bändin omaa käsialaa. Kosketinsoittaja Christian toimi tuottajana.

– Halusimme uudistua, ja siksi oli helpointa toteuttaa albumi itse. Teimme levyn rauhassa ilman tekoprosessia keskeyttäviä kiertueita. Levyn julkaisee EMI niin kuin kaksi aikaisempaakin levyämme.

– Olemme iloisia veikkosia, eikä uudelle levylle tule niin surullisia rakkaustarinoita. Se on melankolista, mutta vauhdikasta rock´n rollia ja tanssittavaakin. Hyvää poljentaa.

Theon laulaa, sanoittaa ja säveltää, mutta elämään kuuluu muutakin. 28-vuotias muusikko opiskelee yliopistossa hallintotieteitä, mutta kädentaidot vievät juuri nyt voiton. Luomisen tarve ja halu tehdä jotain uutta on suuri.

– Olen melkein valmis puuseppä.

Theon tunnustaa olevansa nelijalkaisten ystävä. Oma horoskooppimerkki leijona komeilee olkapäässä.

– Minulla on kaksi pitkäkarvaista chihuahuata. Eläimet on mulle iso asia. Viihdyn usein eläinten parissa paremmin kuin ihmisten.

Tällä hetkellä musiikin suhteen tavoitteet ovat korkealla koko bändillä.

– Klassinen sanonta pätee tähän: Että saisi makkaraa leivän päälle.

– Musiikissa haluan jatkuvasti kehittyä, jolloin se ei käy tylsäksi. Olen sanonutkin, että teen musiikkia niin kauan kuin se tuntuu mukavalta.

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.02.2011 17:04