Keskustori.fi

Tv-poliisikaksikosta Vuoden tamperelainen

Janne Rauma ja Kari Palonen voittivat yleisöäänestyksen niukasti.

Vuoden tamperelainen 2011 on poliisikaksikko Janne Rauma ja Kari Palonen, jotka olivat mukana JIM-kanavan Poliisit-sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella ja saavuttivat suuren suosion nostaen samalla poliisien ammattikunnan arvostusta.

Tamperelaispoliisit voittivat yleisöäänestyksen 1743 äänellä. Tiukan vastuksen antoi kakkoseksi tullut Citymarketin kassa Jama Jama. Hän sai 1613 ääntä. Kolmanneksi tuli Negativen keulahahmo Jonne Aaron 843 äänellään.

– Aivan mahtava juttu jo poliisin ammattia kohtaan, iloitsee palkinnosta Janne Rauma.

Tunnustuksena Vuoden tamperelainen 2011 -tittelistä tamperelaispoliiseille luovutettiin tiistaina pala aitoa tamperelaista rotvallia kunnialaatan kera.

– Perusduunarille tämä on hieno asia. Ei tätä vielä oikein tajua, toteaa Kari Palonen.

Rauma ja Palonen ovat olleet vuodesta 2004 lähtien työssään niin sanotusti vakiparina. Ainakin yksi ääni tuli asiakkaalta.

– Toimme kaveria putkaan. Hän yritti vetää ässän hihastaan ja kertoi, että oli äänestänyt meitä, nauraa Kari Palonen.

Tampere Tunnetuksi ry:stä Leena Sulonen kertoo, että tällä kertaa kahdella ensimmäisellä sijalla oli tavallisia ammatteja.

– Tervetullutta vaihtelua, toteaa Leena Sulonen.

Kilpailulla haettiin henkilöä tai tahoa, joka vuoden 2010 aikana tai jo pidemmällä aikavälillä on tehnyt Tamperetta tunnetuksi positiivisella tavalla.

Vuoden tamperelainen -äänestyksessä ääniä annettiin ennätysmäärä, yhteensä 7573 kpl, kun niitä vuotta aiemmin annettiin 3200.

Kilpailu järjestettiin kymmenennen kerran. Sen järjestävät Tampere Tunnetuksi -yhdistys, Kaupunkilehti Tamperelainen ja Radio 957. Edellinen voittaja, Vuoden tamperelainen 2010, on Pate Mustajärvi.

Nyt ehdolle oli asetettu yhdeksän ehdokasta; voittajakolmikon lisäksi ehdolla olivat Milja Heino, Pyrinnön koripallojoukkue, Siilinkari 50 vuotta, Sorin Sirkus, Tampere Filharmonia, Mikko Wiren.

Jaa

Viimeksi päivitetty 22.02.2011 17:25