Keskustori.fi

Kun rokki virtaa suonissa…

Rockwalli kisaa bändikilpailun voitosta perjantaina.

Kuva Salli Saastamoinen

Laita nimi muistiin, koska tästä kaverista saattaa hyvinkin tulla rokkistara. Valtteri 'Vallu' Aaltonen käy kahdeksatta luokkaa Kaarilassa ja tietää, mitä tahtoo.

– Haluan rocktähdeksi. Se on ollut tähtäin siitä lähtien, kun kuulin c-kasetilta ensimmäisen kerran neljän, viiden vanhana isäni laulavan edellisessä bändissään Lämmin vaunu.

Valtteri Aaltonen laulaa tamperelaisessa bändissä Rockwalli. Bändin jäsenet ovat 13–15-vuotiaita, ja kaikki haluavat rockmuusikoiksi.

– Meillä kaikilla on selvä linja ja samat tavoitteet. Me halutaan olla Rockwalli-bändinä mahdollisimman pitkään.

Rockwalli: Anton 'Nädy' Äikäs (vas., kitara & laulu), Jimi 'Zimi' Hautamäki (rummut), Valtteri 'Vallu' Aaltonen (laulu), Alex 'Allu' Hautamäki (basso & laulu) ja Sampsa 'Sambuzka' Rättäri (kitara).

Millaista musiikkia Rockwalli esittää?

– Rehellistä suomirockia.

Juuri suomirockissa useimmat bändin jäsenistä ovat kylpeneet jo pienestä pitäen. Valtterin isä Jussi Aaltonen on Mustat Enkelit -bändin solisti. Bändissä soittavat myös Costello Hautamäen pojat.

– Siitä on suuri apu, koska isältä tulee hyvää opastusta ja neuvoja. Pelkkää kannustusta oon saanut.

Bändi esittää omia kappaleitaan. Tekstit ovat Valtteri Aaltosen käsialaa. Laulaja hänestä tuli puolitoista vuotta sitten, kun Rockwalli syntyi.

– Se oli jotenkin luonnollista, kun mulla on semmonen sukukirous. Meidän suvussa on aina laulettu, niin totta kai mää nyt perinnettä jatkan.

Annetaan musiikin puhua, ja sitähän on tulossa.

– Keväällä meiltä ilmestyy ensimmäinen EP, ja täyspitkä levy on suunnitteilla ensi vuodeksi.

Valtteri Aaltonen pitää kuitenkin jalat maassa ja aikoo peruskoulun jälkeen käydä lukion.

Missä haaveilet olevasi opintojen jälkeen?

– Toivottavasti Ruisrockin päälavalla Rockwallin kanssa.

Nuoret kaverit keikkailevat ahkerasti noin pari kertaa kuukaudessa. Seuraavan kerran Rockwallia näkee ja kuulee Tampere Ilmiö -bändikisan finaalissa, jonka karsinnat on pidetty joulukuussa Toimintakeskus Vuoltsulla. Finaalissa voitosta taistelee Rockwallin lisäksi viisi bändiä.

– Voittoon pyritään, hihkaisee bändin solisti Valtteri Aaltonen.

Kisa on tarkoitettu pirkanmaalaisille aloitteleville bändeille, joiden jäsenistä ainakin puolet osuu 13–20-vuotiaiden ikähaarukkaan. Voittajalle on luvassa studioaikaa, ja kolme bändiä pääsee Band Tour -koulutukseen ja kiertueelle. Savuttoman ja päihteettömän tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

– Tulkaa keikalle ja pitäkää lippu korkealla, lähettää Valtteri Aaltonen terveiset faneille ja tuleville faneille.

Tampere Ilmiö 4.3. Tampere-talon Sorsapuistosalissa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.03.2011 17:46