Keskustori.fi

Ravintola tarvitsee kasvot

Stefan Richter näkyy Kehräsaaressa rapakon takaakin.

 

Top Chefistä tuttu huippukokki Stefan Richter aukaisee syntymäkaupungissaan Tampereella Stefan´s Steakhousen lauantaina 5. maaliskuuta. Richter oli Amerikan Top Chef -kokkikisan finalisti ja tänä vuonna hänet on nähty tv:ssä tuomaroimassa Suomen kisaa.

 

Mitä Stefan Richterin kasvot kertovat ravintolasta Stefan´s Steakhouse?

 

– Stefan on värikäs persoona niin kuin mediassakin on nähty ja menestynyt suuressa maailmassa. Se herättää kiinnostusta asiakkaissa. Mies ja ruoka ovat reilua ja rehtiä. Korkeatasoisena paikkana uskon, että tänne tulee paljon yritysvieraita. Pihvipaikan asiakaskunta on varmaan miespainotteinen, arvioi myyntipäällikkö Hanna Mäkelä (alla kesk.) Restamax Oy:stä. Stefan´s Steakhouse kuuluu Restamaxin ketjuun.

 

– Asiakkailla on varmasti odotuksia, koska he tietävät Stefanin ammattitaidosta ja kokemuksesta, toteaa ravintolapäällikkö Arja Jalkanen (alla oik.).

– Täällä saa rehellistä ruokaa, ei feikkiä. Hyvin yksinkertaista hyvää perusruokaa ja laadukasta ruokaa, pamauttaa Stefan Richter varmasti.

– Tämä on hyvä treffipaikka ja paikka businessväelle tavata ja ruokailla, toteaa Richter kohderyhmästä.

Stefan Richter aikoo sukkuloida Suomen ja USAn väliä jatkossa ahkerasti. Millainen tulee olemaan miehen rooli ravintolan arjessa?

– Hänen kädenjälkensä näkyy aina menuissa, lupaa Hanna Mäkelä.

– Menuiden lisäksi Stefan tuo uusia ideoita ja opastaa meitä. Hänen tyylillään tehdään ruokaa. Meiltä päin tulee hänelle kommentteja, jos jokin ei uppoa suomalaiseen makuun, kertoo Arja Jalkanen.

– Aion käydä täällä tasaisin väliajoin, vakuuttaa Richter itse.

– Keittiöpäällikkö Tomi Schulze oli opissani USAssa viiden viikon ajan, ja hän valmistaa ruokaa samanlailla kuin mitä minä kokkaan.

Kehräsaaressa entisen Fall´sin paikalle rakennettu Stefan´s Steakhouse on Richterin kolmas ravintola. Kaksi niistä sijaitsee hänen kotimaassaan Yhdysvalloissa Santa Monicassa Kaliforniassa.

Puoliksi suomalainen Richter viihtyy kesäisin mökillään Suonenjoella, jonka paikallisesta grillikioskista saa miehen mukaan loistavia ranskalaisia.

– Minulla ei ole mitään yhtä ainoaa suosikkiravintolaa. Syön yleensä samaa ruokaa, minkä olen todennut hyväksi. Kauppahallissa syön aina mustaamakkaraa.

Richter asui lapsena ja nuorena Saksassa perheensä kanssa. Armeijan hän kävi Suomessa, ja silloin tutuksi tuli yöravintola Nite Train Hämeenkadulla.

– Nyt tykkään käydä Henry´s Pubissa.

(Erityisesti tamperelaiset sinkkunaiset lukekaa tämä:) Sinkkumies Stefan Richter innostuu kehumaan suomalaisia naisia.

– He ovat vahvoja, mentaalisesti vahvoja. Pidän siitä.

Jaa

Viimeksi päivitetty 22.08.2012 12:43