Keskustori.fi

Innostunut pikkupoika

Muusikko Matthau Mikojanin kaksi kultaista ohjenuoraa.

– Sielunmaisemani vaihtelee päivän ja hetken mukaan. Kun ollaan syvällä, niin sitten ollaan todella syvällä ja kun ollaan positiivisia, niin ollaan tosi positiivisia, pohtii Matthau Mikojan.

Matthau Mikojanin uuden levyn Hell Or High Waterin kappaleet vievät matkalle muusikon sielunmaisemaan, mutta mukaan mahtuu myös tarinoita toisten tosielämästä, kuten sarjamurhaajan. Levy ilmestyy 23. maaliskuuta. Mikojanilta on ilmestynyt albumit Matthau Mikojan (2008) ja Mania for Life (2009).

– Tällä levyllä on enemmän rockballadeja kuin aikaisemmilla. Se on perusrock´n rollia. Ei heavyä!

Biisit ovat Mikojanin käsialaa. Sovitukset on tehty yhdessä bändin rumpalistinSimo Stenmanin ja basistin Janne Sundvallin kanssa.

– Musiikissa tärkeintä on tunteiden välittäminen. Siinä pitää pystyä heittäytymään mukaan niin, ettei se ole vaan suorittamista, kertoo Mikojan.

Matthau Mikojan aloitti keikkailun jo 17-vuotiaana. Hän oli vuonna 2007 silloisella kokoonpanolla hajonneen Bloodpit-yhtyeen kitaristi-laulaja.

Taiteilijanimen takaa löytyy mies nimeltään Matti Mikkonen.

– Otin taiteilijanimen teinipoikana, kun silloin piti olla sellainen. Etunimi tuli lempinäyttelijäni Walter Matthaun sukunimestä ja sukunimi venäläisen poliitikonAnastasia Mikojanin mukaan.

Matthau Mikojan keikkailee paljon ulkomailla, kuten Saksassa ja Venäjällä.

– Ikäväkseni voin sanoa, että me ollaan siellä paljon suositumpia kuin täällä. Toivoisin, että oltaisiin Suomessa suosituimpia.

– Mulle on sanottu, että miksi et tee musiikkia suomeksi. Se ei ole huono ajatus, mutta en pysty siihen, kun olen aina tehnyt englanniksi. Se ei ole mun juttu.

Jopa ajatus rullaa englanniksi.

– Joskus ajattelin hakevani kääntäjäksi.

Maaliskuun lopulla 29 vuotta täyttävä Matthau Mikojan tuntee olevansa kuin innostunut pikkupoika.

– Menin autokouluun. Yhtäkkiä halusin ratin taakse, ja nyt ajan auto- ja pyöräkorttia. Haaveena on, että saan kortin niin, että voin ajaa velipojan kanssa keikalle Elimäelle 9. huhtikuuta.

Nuoresta iästä huolimatta Mikojanin elämässä on ollut menetyksiä. Hän oli vain neljän vanha, kun oma isä, Popeda-yhtyeen alkuperäiskitaristi, Tapani ”Arwo” Mikkonen menehtyi sairauskohtaukseen kesken soundcheckin.

Ehkä elämänkokemukset ovat tuoneet viisautta ja välittömyyttä. Matthau Mikojanin kaksi kultaista ohjenuoraa sopii kaikille.

– Älä ota itseäsi niin vakavasti. Mitä sitten jos jokin hiussuortuva sojottaa, ei se ole niin vaarallista.

– Ole läsnä tässä hetkessä on toinen ohjenuora. Ei kannata olla koko ajan kaksi askelta edellä ja katsoa huomiseen. Voi olla, että huomista ei välttämättä tule.

Matthau Mikojanin levyjulkkarit Jack the Roosterissa 24.3.

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.03.2011 12:46