Keskustori.fi

Uusi paratiisi aikuisille

K24-ravintolat ovat harvassa, nyt tulee Ilona Tampereelle.

Ravintolasivujen nettisilmäily paljastaa, että K-24 ravintoloita löytyy Tampereelta vähän. Sellaiseksi esitellään London, joka saa nyt kilpailijakseen Ilonan Verkatehtaankadulle.

– Eniten kilpailua ja tarjontaa on 20–24-vuotiaille tarkoitetuista ravintoloista Tampereella, toteaa linjajohtaja Perttu Pesonen (yllä oik.) Restamaxista.

Ilona mainostaa itseään aikuisten paikkana.

– Kohderyhmä on 30 plussa, kertoo ravintolapäällikkö Petri Kainulainen (vas.).

Mikä Ilonasta tekee aikuisten paikan muu kuin ikäraja?

– Siihen vaikuttaa muun muassa musiikkilinjaukset. Soitamme vaihtelevaa musiikkia ja toki myös uusia hittejä, mutta emme soita läpi pelkkää top 40-listaa niin kuin nuorisoyökerhot, kertoo Pesonen.

Viihdemaailma Ilonasta löytyy tunnelmaltaan viisi erilaista baaria. Musiikkia on karaokesta livemusiikkiin. Kolmekymppinen menee minne vaan, mutta entä minne asettuu varttuneempi juhlija ilman, että tuntee itseään vanhaksi?

– Arvioisin, että Bobbyssa viihtyy parhaiten varttuneempi väki. Kyllä tänne uskaltaa tulla minne vaan minkä ikäinen tahansa ja ihan yksinkin, lisää Perttu Pesonen.

Bobby on englantilaistyyppinen pubi, mutta silti yökerho.

Ravintoloiden ikärajat ovat K18, K20, K22 ja K24. Kun ikäraja on 22, kävijät ovat noin 24–28-vuotiaita. Miksei ikäraja voisi olla 30 tai 40?

– Joskus extreme-ideana voi olla vaikka K40. Osa porukasta pitää sitä kuitenkin negatiivisena, koska usein esimerkiksi yli kolmekymppiset kokevat itsensä edelleen 25-vuotiaaksi. He eivät halua olla asiakkaana paikassa, missä suurin osa on nelikymppisiä tai vanhempia. Minäkin täytän pian 40, ja tunnen edelleen itseni 25-vuotiaaksi, toteaa Petri Kainulainen.

Millainen on aikuinen asiakas verrattuna nuoreen asiakkaaseen, joka käy esimerkiksi K20 ravintolassa?

– Aikuinen käy ravintolassa viikonloppuisin ja harvemmin, jolloin odotukset ovat korkeammalla. Nuori voi käydä viikon aikana useampana päivänä. Hän kuluttaa rahaa kerralla vähemmän, mutta viikon aikana sitä saattaa kulua enemmän kuin viikonloppuna käyvällä juhlijalla, kertoo Kainulainen.

Mikä saa menemään ravintolaan vaikka kahdelta yöllä, kun voisi olla kotona unten mailla?

– Se on se parin muodostamisen tarve ja seuran haku, tietää Petri Kainulainen.

Ravintola London täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta, ja ikäraja on aina ollut K24.

– Suurin osa asiakkaista on 35–40-vuotiaita. Asiakaskunta on nyt hieman vanhempaa kuin alkuaikoina, kertoo ravintolapäällikkö Jorma "Jomppa" Soininen.

Ilona aukeaa torstaina 17. maaliskuuta.

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.03.2011 13:07