Keskustori.fi

Suru on kaunista ja hyvää

Naryan-bändin Eve Vilpakka on rokkariksi ihan tylsä.

– Minusta ei saa pahaa rokkaria sitten mitenkään rakennettua, nauraa Eve Vilpakka ja luettelee saman tien miksi ei.

– Opiskelen klassisen musiikin säveltämistä, olen blondi, nainen, isonenäinen, pikkuisen pullukka, sydämeltäni kristitty ja olen aina selvin päin sekä lisäksi vielä naimisissa.

Pohjanmaalla Ylistarossa lapsuutensa viettänyt 26-vuotias Eve Vilpakka soittaa tamperelaisessa Naryan-bändissä bassoa, poikkihuilua ja laulaa taustoja. Tampereen ammattikorkeakoulussa hän opiskelee klassisen musiikin säveltämistä.

– Synkkä, raskas rock on ollut minulle aina hyvin rakasta, mutta myös sinfoniaorkesterin kauniit ihanat sointivärit. Jos musiikki on hurjan voimakasta ja hyvin herkkää yhtä aikaa, olen aika onnellinen.

Naryan-bändiin kuuluvat Vilpakan lisäksi Dávid Köteleki (rummut) (alla vas.), Lauri Kovero (kitara), Ville Korhonen (laulu), Sauli Siljamäki (koskettimet) ja Raino Ketola (kitara).

– Soitamme melankolista rockia. Se ei ole kovin raskasta, vaan suloisen synkkää. Naryanin musiikissa suru on kaunista ja hyvää.

– Bändin sielu Lauri on säveltänyt kappaleita pöytälaatikkoon jo 2000-luvun alusta lähtien. Pääasiassa hän ja laulajamme Ville tekevät yhdessä biisien rungot, joita sovitamme sitten treenikämpällä.

Naryan julkaisee huhtikuussa sinkun The Place In My Fears, joka on esimakua tulevalta ensimmäiseltä pitkältä levyltä.

Millaista on olla ainoa nainen bändissä?

– Pojat on älyttömän mukavia. Mulla on viisi bodyguardia.

Jotain ihan pieniä haittoja löytyy.

– Meillä on erinomaisen hyvin sisustettu, siisti treenis, mutta miehekkäät aromit viiden tunnin treenin jälkeen ovat siellä aika tiukat. Olenkin meidän porukan aktiivisin passiivinen tupakoitsija.

Miehet eivät (kait) pärjää ilman naista, mutta sama pätee toiseenkin suuntaan.

– Olen ainoa, jolla on C-kortti, ja ajan meidän keikkabussia. Toisaalta Raino korjasi juuri rakkaan bassoni katkeilleet sisuskalut. Kuulemma ”aivan yksinkertainen kolvaushomma”, mutta olis todellakin jääny multa tekemättä.

Musiikkitaidoillaan Eve Vilpakka kuitenkin vakuutti pojat syyskuussa 2009.

– Basson soittaminen oli haaveeni jo lapsuudessa. Kun menin bändiin, olin soittanut bassoa vasta pari kuukautta, mutta sanoin pojille, että soitan bassoa vähintään yhtä hyvin kuin entinen basisti.

– Kun ensimmäinen keikka sitten sovittiin, tulikin kiire treenata sormiin kunnon elefantinnahkat!

Naryan esiintyy perjantaina 25.3. O'Connell'sissa.

Naryan 

Jaa

Viimeksi päivitetty 24.08.2012 13:32