Keskustori.fi

Tiskijukka hurahtaa levyihin

Dj Kallio viettää 25- vuotistaiteilijajuhlaansa 2.4. Telakalla.

– En pidä itseäni taiteilijana, vaan enemmänkin työmiehenä, toteaa dj Kallio vaatimattomasti.

– Telakan Soul Power -juhlakeikka on sydämen asia. Soitan siellä dj Okapin kanssa musiikkia, josta tykkään eniten. Se on pääasiassa 60–70-luvun soulia ja funkia, mausteeksi jazzia, reggaeta ja maailmanmusiikkia. Annamme läpileikkauksen mustan musiikin historiasta, lupailee Kallio.

Pauli Kallio osallistui 1980-luvulla Yo-talon diggiteekki-iltoihin, joissa amatööri-dj:t soittivat suosikkilevyjään. Vuodesta 1992 lähtien hän vastasi Yo-talon lauantai-iltojen musiikista kerran kuussa, ensin dj Mattilan kanssa ja myöhemmin yksin.

Pari vuotta sitten soul-dj Kallio siirtyi kosken tälle puolelle.

– Soitan Klubilla, Telakalla ja Huurupiilossa pari kolme keikkaa kuukaudessa. Olen omaan tahtiini varsin tyytyväinen.

Elääkö tiskijukan työllä?

– Varmasti voi elää Suomessakin. Itse en ole tätä koskaan päätyönä tehnyt, mutta saan levytöistä lisätienestiä ja vaihtelua käsikirjoittajan elämään.

Pauli Kallio on sarjakuvakäsikirjoittaja ja pyörittää pientä sarjakuvakustantamoa nimeltään Suuri Kurpitsa, joka täyttää tänä keväänä 30 vuotta.

Soul soi edelleen, mutta huomioon on otettava paikka ja asiakkaat.

– Klubilla on välillä paineita soittaa uudempia hittejä. Joku voi järkyttyä siitä, kun Rihanna ei soi.

Vuonna 1960 Nivalassa syntynyt Kallio harvemmin tuntee olevansa väärässä paikkaa, vaikka joskus selvästi nuorempi väki voi olla melkein kuin eri maailmasta.

– Paras palaute on, kun joku tulee kysymään, mikä biisi on tai kuka sen esittää. Siinä tuntee tekevänsä jonkinlaista lähetystyötä.

Dj saattaa soittaa kuusikin tuntia putkea. Eikö se yhtään ryydytä?

– Viime syksynä, kun siirryttiin talviaikaan, soittelin Klubilla. Olin väsynyt, ja ajattelin, että tunti pitää vielä puristaa. Huipensin setin illan päätteeksi. Sitten tulikin tieto, että tunti vielä. Kelloja oli siirretty tunnilla eteenpäin. Ajattelin, että voi ei, nyt tulee kuolema.

– Jokin hämärä tarve vetää dj:n koppiin, enkä näe syytä lopettaa. Tykkään liikuttaa ihmisiä. Tiskijukan hommassa kontakti yleisöön on paljon suorempi kuin sarjakuvantekijänä.

Pauli Kallion kevään kohokohdat:

Dj Kallio 25-vuotistaiteilijajuhla lauantaina 2.4. Telakalla.

Käsikirjoittaja Pauli Kallio ja taiteilija Tiitu Takalo: Ottopoikia ja työläistyttöjä, yhdeksän sarjakuvatarinaa Tampereen historiasta Vapriikissa 2.4.–4.9.2011.

Suuri Kurpitsa 30-vuotisfestivaali 8.4. Telakalla.

Jaa

Viimeksi päivitetty 30.03.2011 17:13