Keskustori.fi

Poika huijasi tytön laulamaan

Stella aloittaa kevätkiertueensa Tampereelta.

Kuva Stefan de Batselier

Stella palaa puolentoista vuoden tauon jälkeen keikkalavoille. Bändi aloittaa kiertueen Tampereen Yo-talolta. Mahtavaa!

– Tampere on tuttu ja turvallinen, koska sieltä olemme ennenkin aloittaneet kiertueemme. Samalla se on hyvin jännittävää, koska Yo-talo on niin hyvä esiintymispaikka ja siellä pitää oikeasti suoriutua kunnolla, kertoo bändin laulaja Marja Tahvanainen.

Stellan uusi sinkku Kutsumattomat vieraat jääkää kotiin ilmestyi maaliskuun alussa. Kappaleen videolla ottaa lavatanssiaskeleita tuttu kasvo: Heikki Silvennoinen.

– Kappaleemme soi elokuvassa Roskisprinssi, jossa näyttelee Silvennoinen. Epäilemättä hän osaa tanssia, nauraa Tahvanainen.

Roskisprinssi saa ensi-iltansa heinäkuun lopulla. Tarkkakorvaisimmat ovat kuulleet bändin kappaleen myös tuleva kotimaisen tv-sarjan Neljät häät -ennakoissa.

Stellan kolme aikaisempaa levyä ovat kaikki myyneet kultaa ja neljäs albumi ilmestyy toukokuussa.

– Olemme antaneet levylle työnimeksi Jokin on muuttumassa. Kyllä se Stellalta kuulostaa.

Joensuulainen viisihenkinen bändi syntyi vuonna 2002, ja kokoonpano on edelleen sama. Stellan kappaleet luovat Janne Sivonen ja Heikki Marttila. Bändissä soittavat lisäksi Matti Virkkunen ja laulajan aviomies Tuomas Tahvanainen.

– Minut huijattiin mukaan laulajaksi. Janne tiesi, että jännitän kovasti laulamista. Hän pyysi minut tuuramaan bändin laulajaa treenikämpälle, ja siksi pystyin laulamaan riittävän rennosti. Laulajaa ei oikeasti edes ollutkaan, vaan se oli koelauluni.

Stellan kappaleita ovat muun Aamun kuiskaus, Hiekka, Häävalssi ja Piste, jonka Katri Ylander lauloi Idolsissa vuonna 2005. Silloin vasta suuri yleisö sai kuulla bändistä.

31-vuotias Tahvanainen on keikkatauon aikana ehtinyt valmistua toiseen ammattiinsa.

– Valmistuin ruotsin ja englannin kielten opettajaksi täällä Joensuussa.

Tahvanainen sukkuloi aikaisemmin opettajan ja laulajan roolien välillä. Tällä hetkellä opettajan työt saavat odottaa pienen lapsen äitiä.

Tampereelta alkava kiertue vie Stellan koko pääsiäisen ajaksi kiertueelle.

– Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Nurmosta, jossa lapsena pukeuduin noidaksi ja lähdin trullittamaan pääsiäisenä. Täällä Joensuussa reilun kymmenen vuoden aikana olen vasta oppinut puhumaan virpomisesta.

– Keikkabussissa aion ehdottomasti syödä muutaman Kinder-munan. Olen meidän keikkabussin virallinen Kinder-vastaava!, vakuuttaa bändin solisti Marja Tahvanainen.

Stella torstaina 21.4. Yo-talolla.

Jaa

Viimeksi päivitetty 20.04.2011 15:13