Keskustori.fi

Uudet popedat hakusessa

Minni Kumpuvuori sanoo, että osallistujia riittää aina.

– Kyllä bändejä tulee koko ajan lisää, eikä kisoja voi olla ikinä liikaa, vakuuttaa musiikin ammattilainen Minni Kumpuvuori.

– Bändikisaan kannattaa laittaa hyvät palkinnot, jotta sinne tullaan kilpailemaan. Lisäksi hyvät, tunnetut tuomarit tuovat luotettavuutta.

Kumpuvuori pyörittää Tampereelta käsin viihdealan yritystä DragonWhite, jonka keikkamyyntiin kuuluvat muun muassa J. Ahola, CatCat, Raskasta joulua, Idolsin voittanut Ari Koivunen sekä Jone Nikula.

Hän on ollut tuomarina muun muassa valtakunnallisessa Ääni ja vimma -bändikatselmuksessa. Tänä keväänä hän antaa plussia ja miinuksia Kukkona tunkiolla -bändikisassa Jack the Roosterissa.

Voittaja ratkeaa toukokuussa, ja palkintona on muun muassa soittoaikaa Tammerfesteilla, promokuvat ja studioaikaa.

– Tunnettuuden ja näkyvyyden saaminen on tärkeintä. Jo kun voittajabändi saa nimensä plakaattiin nimekkäiden esiintyjien joukkoon, kaverit ovat ihan innoissaan.

– Eikä sitä voi koskaan tietää, löytyykö kisasta uusi Popeda tai Yö.

Bändikisan kuuntelijoiden joukossa saattaa olla jonkin levy-yhtiön edustaja bongaamassa uusia kykyjä tai järjestävä ravintola ehkä pyytää myöhemmin kisaavaa bändiä lämppäriksi.

– Myös ravintolat hyötyvät yleensä keskellä viikkoa käytävästä kisasta, koska se tuo asiakkaita.

Kuinka totista touhua kilpaileminen on?

– Bändit katsovat muiden esitykset. He kuuntelevat tosi tarkasti, mitä heille sanotaan ja ottavat opiksi. Uskon, että bändit kilpailevat tosissaan.

Kukkona tunkiolla -kisan alkukarsinnoissa yleisö saa nimetä suosikkibändinsä ja vaikuttaa lopputulokseen raadin kanssa. Finaalissa raati valitsee voittajan.

– Olen aika kiltti tuomari. Sanon suoraan, mutta rakentavasti.

– Kun tykästyn johonkin bändiin, se tulee näin sormia napsauttamalla ja tosi kovaa. Jos laulajan ääni on hyvä, se kolahtaa. Silloin kiinnitän vieläkin enemmän huomiota bändiin.

– Jos bändin jäsenillä on kaikilla esimerkiksi lippikset tai mustat puserot, se sointuu hyvin lavalle. Mutta jos yksi on hippi, yksi rokkari ja yksi diskohile, ei se oikein natsaa.

Kevään bändikisoja

O'C's has Talent! O'Connell's Irish Bar. Alkukarsinnat 5., 12. ja 19.5. Finaali 26.5. Raati päättää voittajan. Ikäraja 18.

Kukkona tunkiolla 2011 Jack the Roosterissa. Viimeinen alkukarsinta 4.5, semifinaalit 11. ja 18.5. Finaali 27.5. Ikäraja 18.

Polte. Nuorten bändikatselmuksen 15 bändiä voi nyt äänestää netissä. Äänestyksen perusteella kuusi parasta esiintyy 1.6. Pakkahuoneella.

Kansainvälisen Emergenza festivaalin Tampereen finaali 6.5. Klubilla. 12 pirkanmaalaisesta bändistä Tampereen voittaja jatkaa Suomen finaaliin Helsingin Nosturiin. Voittaja Tukholmaan Pohjoismaiseen finaaliin yhdessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Kaksi parasta osallistuu kansainväliseen kisaan elokuussa Saksassa.

Tampere Ilmiön finaali oli maaliskuussa. Kisa starttaa taas ensi syksynä. Raati valitsee voittajan, ja lisäksi yleisö äänestää finaalissa suosikkibändinsä.

Jaa

Viimeksi päivitetty 04.05.2011 19:42